TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Pesničky o sexe alebo s erotickými vsuvkami

V tomto článku nájdeme novšie aj staré hudobné kúsky. Sex je neustále aktuálnou témou prežitia v živote človeka a je to v podstate stále o tom istom, preto každá z pesničiek, nech už bola vydaná v 70. rokoch alebo v neskoršom období, nezapadá prachom. A to práve kvôli textom alebo sexuálnym vsuvkám, ktoré sú súčasťou týchto divokých piesní.

AC/DC – Whole Lotta Rosie

Od pesničiek Giving The Dog A Bone skrz Go Down a Squealer je množstvo ďalších od AC/DC, ale čo „malá Rosie?“ Napokon Whole Lotta Rosie je óda na dámu kyprejších tvarov. Konkrétne ide o ženu z Tasmánie, s ktorou spevák Bon Scott strávil divokú noc v Melbournskom hoteli. Označil ju ako jednu z najlepších mileniek, ktoré mal.

Belphegor – Sexdictator Lucifer

Ako by nestačilo, v názve je sexuálny diktátor, ale ešte je k tomu aj Lucifer. To je naozaj pekelná a sexuálna kombinácia! Text tejto pesničky je v rodnej reči kapely a aj keď neviem ani slovko po nemecky, na slová sex, bondage, sadism a domination naozaj netreba prekladač.

Motörhead – Fast And Loose

Bezbrehý romantik Lemmy Kilmister sa za svojho života netajil tým, že jeho posteľou prešla tisícka žien. Pochopiteľne, milostné dobrodružstvá bývajú vďačným námetom pre skladanie pesničiek a inak tomu nie je ani pri Fast And Loose.

Dream Theater – Scene Six: Home

Takmer 13-minútová pesnička (čo je pre Dream Theater štandardná dĺžka) sa nachádza na albume Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory (1999). Album sa dotýka tém o reinkarnácií, vražde a zrade. Do pesničky Scene Six: Home sa dostala aj pasáž so sexuálnymi zvukmi.

Nine Inch Nails – Closer

Pesnička Closer je jedna z najznámejších od americkej kapely s nepopierateľným sexuálnym kontextom. Frontman Trent Reznor priznáva, že text je o posadnutí a sebenenávisti, ale priamočiare verše “I wanna fuck you like an animal/I wanna feel you from the inside” hovoria o ďalšej rovine tejto skladby.

Type O Negative – Machine Screw

Klasický album Bloody Kisses má dráždivú obálku. Motívy sa prenášajú aj do intra so sexuálnymi zvukmi. Tretia štúdiovka Type O Negative bola poslednou nahrávkou pôvodného zloženia kapely. Vďaka Machine Screw sa dostali do širšieho povedomia a album získalo zlato a platinu. Že by za to mohlo aj sexom nabité intro?

Pestilence – Prophetic Revelations

Aj keď je primárne tento sex skôr o filozofovaní, v záverečných sekundách skladby počujeme slastné vzdychy. Svedectvo starobylých nám ponúka aj pohľad do spálne. Vážny text sa dá okoreniť aj niečím nečakaným, tak ako je to v Prophetic Revelations.   

Theatre of Tragedy – Venus

Keď vyšiel album Áegis, znamenalo to prelom vo viacerých smeroch. Jedným z nich boli aj texty v angličtine občas kombinované s latinčinou. Tak to bolo aj v pesničke o Venuši. Nič vulgárne a priamočiare, ale ľahká erotika. Kombinácia anjelského hlasu nezameniteľnej Liv Kristine a pochmúrnej, ťahavej atmosféry naprieč celým albumom má miesto klenotu v diskografii Theatre of Tragedy.

Monster Magnet – She Digs That Hole

Či spievajú o živote na iných planétach alebo o hocijakej inej téme, rockeri Monster Magnet to vedia podať sexi. Dig That Hole od Monster Magnet z albumu Mastermind (2010) hovorí o žene menom Cobra. Monster Magnet dokonca spravili dve verzie tejto skladby, kde sa aj názov mierne líši. (She Digs That Hole/Dig That Hole). Diera zostáva zachovaná za každých okolností.

Black Flag – Slip It In

You say you got a boyfriend (Slip it in) / But you’re hinting at my friends (Slip it in) / And everybody else’s friend (Slip it in) / You’re not loose, you’re wide open’. Black Flag skombinovali text o sexe s nasimulovanými sexuálnymi zvukmi v nízkorozpočtovom videoklipe triedy školáčiek tak, ako sa na 80. roky patrí.

Rob Zombie – Well, Everybody’s Fucking In A UFO

Táto pesnička sa dá len milovať alebo nenávidieť. Rob Zombie sa nevyhýba tématike sexu, ale práve na albume o satanistických orgiách nájdeme pesničku, ktorá presahuje hranice zemskej atmosféry. 56-ročný interpret má bohatý repertoár plný zvláštností a sexuálnej tématike sa venuje aj v iných pesničkách, ktoré evokujú úsmev. Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine je len ďalším z uletených názvov bohatej tvorby Roba Zombieho.

The Stranglers – Bring On The Nubiles

Často sú obviňovaní zo sexizmu. The Stranglers spôsobili morálne pobúrenie, keď si pozvali tucet striptérov a striptérok na pódium.
Punková kapela The Stranglers sa napriek kontroverzii a šteklivým témam stále drží na scéne od roku 1974. Albumová starina No More Heroes prináša pesničku Bring On The Nubiles s veršami “Let me, let me, fuck you, fuck you.”

WASP – Animal (Fuck Like A Beast)

Pesnička Animal (Fuck Like A Beast) bola pôvodne určená na album z roku 1984, ale napokon sa objavila ako bonus v reedícii albumu WASP. Zložil ju Blackie Lawless a bola prvým singlom kapely. Z dôvodu náboženského presvedčenia ju Lawless odmietol spievať naživo.

Revolting Cocks – Do Ya Think I’m Sexy?

Ide o coververziu od Roda Stewarta z roku 1978. Revolting Cocks si ju zobrali do parády o 15 rokov neskôr. Plátok Rolling Stone zaradil pesničku medzi 500 najlepších skladieb všetkých čias. Americko-belgická kapela Revolting Cocks, ktorá do dnešných dní ruší a potom znova oživuje svoju hudobnú činnosť, tak spravila aj po vydaní Do Ya Think I’m Sexy? Tesne pred turné v 90. rokoch s týmto coverom kapela zrušila svoju činnosť.

One thought on “Pesničky o sexe alebo s erotickými vsuvkami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *