TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Začiatok dobrý, všetko dobré?

Včera začal jún, mesiac, v ktorom si pripomíname jeden významný deň. Možno o tom ani neviete, ale 21. júna je vyhlásený ako “Svetový deň hudby”.

Bol iniciovaný vo Francúzsku v roku 1981 Jackom Langom, vtedajším francúzskym ministrom kultúry a prvýkrát sa oslavoval v Anglicku v roku 1982. Slúži na propagáciu hudobného umenia, oslavuje živú hudbu, ktorá zvýrazňuje rôznorodosť hudobných štýlov. Pri tejto príležitosti sú organizované v mestách koncerty, ktoré sú voľne prístupné.

K tomuto dátumu vyhodnotíme aj anketu, v ktorej chceme zistiť, aké je podľa vás najlepšie gitarové intro. Navrhol som 15 skladieb a budem rád, keď v ankete na konci článku zahlasujete za tú, ktorá podľa vás začína najlepšou gitarou.

Skladby sú zoradené náhodne, nie podľa toho ako dopadli v hlasovaní. Počúvajte, alebo rovno prejdite na výsledky.

Do pozornosti ale dávam video č. 7. Je to zaujímavá kombinácia rockerov.

https://youtube.com/watch?v=0HwZeGM5DEA

https://youtube.com/watch?v=rpAn1tbqDfQ

https://youtube.com/watch?v=bwAw9ThDQmk

V komentároch je priestor na vaše návrhy gitarového intra. Ak sa ich zozbiera aspoň desať, pripravíme rýchlu anketu na Facebooku a najúspešnejší návrh odmeníme.

Aby mala anketa zmysel, zdieľajte a šírte ju medzi svojimi priateľmi. Tešíme sa na vyhodnotenie 21. júna.

Vyhodnotenie

Anketu o najlepšie gitarové intro sme vyhodnotili 23. júna 2013 a nebolo s tým veľa námahy. Z pätnástich skladieb mali najväčšiu podporu Lynyrd Skynyrd a ich intro k Sweet Home Alabama.

Ďakujeme všetkým hlasujúcim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *