TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

The Turtles nepatria do korytnačej polievky

Najväčším hitom americkej rockovej skupiny z Los Angeles je skladba Happy Together z roku 1967. Skupina fungovala v rokoch 1965 až 1970. V roku 1983 sa dali znova dohromady a fungujú dodnes. Aktuálne turné, Happy Together Tour 2013, pozostáva z 34 koncertov po celých Spojených štátoch.

Spomínaná skladba Happy Together bola tri týždne číslom jedna v rebríčku Billboard Hot 100. Vytlačila z tejto pozície Penny Lane od Beatles. Bola to jediná No. 1 skladba tejto skupiny.

O výnimočnej atmosfére tejto skladby svedčí aj to, že bola bola hraná v mnohých filmoch.

Spomeniem The Magic Garden of Stanley Sweetheart, Heart Like a Wheel, Making Mr. Right, Ernest Goes to Camp, Happy Together, The Naked Gun, Muriel’s Wedding, Sorted, Adaptation., Cherish, S1m0ne, Bubble Boy, Freaky Friday featured “Happy Together,” známa tiež ako cover verzia od Simple Plan, Ma Mère, Imagine Me and You, dokument Blindsight, The Simpsons Movie, 27 Dresses a The Stepfather.

Rovnako aj v televíznych seriáloch bola použitá mnoho krát – The Simpsons, That ’70s Show, The Muppet Show, Cupid, Scrubs, ER, The Wonder Years a My Name Is Earl.

Skladba sa dala počuť aj v reklame. Automobilky Toyota a Ford ju použili na propagáciu svojich automobilov.

Skladbu “Happy Together” si obľúbili aj iní interpreti. Cover verzie nahrali Weezer, Petula Clark, Captain and Tennille, Jason Donovan, The Nylons, Simple Plan, Caterina Valente, The Dollyrots, Blue Meanies, Donny Osmond, T.G. Sheppard, Tahiti 80, Filter, Vikki Carr, Buck Wild, Flobots a Tally Hall.

Me and you and you and me
No matter how they toss the dice, it has to be
The only one for me is you, and you for me
​So happy together

The Turtles

https://youtube.com/watch?v=gmx0nKhbZNY

Ako vidno, je to skladba, ktorá naozaj oslovila hudobníkov rôznych žánrov. Napíš nám do komentárov, ktorá verzia najviac lahodí tvojmu vkusu? Prípadne daj vedieť o takej verzii, ktorú sme tu nespomenuli a stála by za to, aby o nej vedeli aj ostatní.

Možno niekomu vŕta v hlave, prečo sa venujem práve skupine The Turtles? Nikto z nich nás neopustil, nemajú nový album, nie je žiadne výročie, ktoré by sa ich týkalo.
Je to symbolické. Od roku 2000 si 23. mája pripomíname Svetový deň korytnačiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *