TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Sharon Osbourne o značke Black Sabbath: Geezer Butler a Bill Ward nie sú vlastníkmi

Sharon Osbourne sa opäť raz ukázala. V podcaste Wild Ride! sa vyjadrila k situácii ohľadom vlastníctva značky BLACK SABBATH. Na otázku, či je pravda, že keď sa pôvodná zostava BS dala znova dokopy dekádu dozadu, bolo to za jej podmienok, s jej manželom Ozzym, ktorý vlastní názov SABBATH a ostatní členovia boli „zamestnancami“ kapely, odpovedala nasledovne: „Je to tak, len dodám, že OzzyTony (Iommi, gitara) vlastnia značku – Geezer (Butler, basová gitara) a Bill (Ward, bicie) nie. Takže je to Ozzy a Tony, kto vlastní názov a sú v BLACK SABBATHE partnermi. OzzyTony sú si rovní a ostatní, nuž, ide o vzťah pay-for-play (platené partnerstvo s možnosťou hrať pod bannerom BLACK SABBATH)“.

Niektorí Sharon milujú za to, že Ozzyho viackrát zachránila (a množstvo ďalších menších či väčších vecí), iní (a treba dodať, že v oveľa väčšom počte) ju zas nenávidia pre jej nerešpektovanie iných kapiel a hudobníkov, povrchnosť, namyslenosť, podvrhy atď. To, či v konečnom dôsledku kazí meno BS, je na každého posúdení, ale pravdou je, že imidžu skupiny ani značke súdne spory neprospievajú, teda pokiaľ ide o vnímanie situácie z pohľadu fanúšikov.

Práve ťahanice po súdoch boli niekoľko rokov témou číslo jeden. V roku 2009 zažaloval Ozzy Tonyho za to, že si podľa neho Iommi ilegálne privlastnil celú kapelu. Ozzy sa snažil z Iommiho dostať 50 % podielov z celej značky BLACK SABBATH. Tento spor bol urovnaný v roku 2010 a obidve strany sa dohodli na podmienkach, ktoré im vyhovovali.

Súhlasíte s aktuálnou situáciou v skupine BLACK SABBATH? Celý podcast si vypočujete nižšie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *