TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Koncertné ohňostroje: 10 výbušných videí

Čo vylepší atmosféru rockového koncertu lepšie ako niekoľko tisíc kričiacich fanúšikov? No predsa niekoľko tisíc kričiacich fanúšikov a pôsobivý ohňostroj! Na posúdenie sme pre vás zostavili prehliadku výbušných videí, kde je ohňostroj tou pravou čerešničkou. Takže pozor na ofinu a ideme na to!

10. Bruce Springsteen

10.10.2009 – Giants Stadium, New Jersey

Kto iný ako rodák New Jersey Bruce Springsteen by mohol mať za úlohu odpáliť poslednú show na starom Giant Stadium? Ako vidno, svojím koncertným ohňostrojom skoro ušetril prácu demolačnej čate. Bola to dôstojná rozlúčka.

9. Rollings Stones

22.10.2006 – Austin, Texas

Rolling Stones strávili väčšinu roka 2006 na turné na podporu svojho posledného štúdiového albumu. Súdiac podľa tohto, videa výrobcovia ohňostrojov boli určite veľmi radi, že tak urobili.

8. The Who

12.8.2012 – Záverečný ceremoniál Olympijských hier, Londýn

Ohňostroj na každej olympiáde býva veľkolepý, no v nás ešte rezonuje ten zo záverečného ceremoniálu v Londýne. Po definitívnom vyhasnutí olympijského ohňa na záver zaspievala kapela The Who a ohňová šou všetkým ukázala, že Briti nie sú nudní.

7. AC/DC

30.6.2009 – Glasgow, Škótsko

Na tomto videu nie je skupina AC/DC vidieť ani počuť, no aj tak je toto video zážitkom. Záverečný ohňostroj sa chlapcom zo Sydney mimoriadne vydaril. Ohnivé lúče na tmavej oblohe určite spôsobili nejednu padnutú sánku.

6. Queen

4.7.2012 – San Diego, California

Toto síce nie sú zábery z koncertu, ale neodolali sme a chceme vám ukázať pozoruhodnosť, ktorá sa stala v San Diegu počas osláv Dňa nezávislosti. Ohňová šou mala trvať 18 minút a song We Will Rock You jej mal dodať patričný pátos. Namiesto toho sa akosi podarilo odpáliť všetku pyrotechniku naraz a skrátiť tak šou na 15 sekúnd. Kto meškal, mal smolu.

5. Rammstein

14.6.2013 – Nickelsdorf, Rakúsko

Kto pozná Rammstein, vie, že majú radi oheň a svetlá, najlepšie všetko servírované spolu s hutným zvukom. Bez zaváhania sú schopní „podpáliť“ si vlastné pódium. Takúto šou ocení každý fanúšik.

4. Rogers Waters

20.5.2011 – Manchster, Veľká Británia

Väčšina kapiel predvedie tie najlepšie ohňostroje na konci svojej šou, ale veterán Pink Floyd Roger Waters vypustí domino efekt bielych iskier hneď na začiatku. Tomu hovorím nástup.

3. Motley Crue

7.9.2012 – Chicago, Illinois

Užite si výbušnosť na konci koncertu Motley Crue. Ušné bubienky síce dostanú zabrať, ale je sa na čo pozerať. Oči žiarili nielen fanúšikom.

2. Kiss

3.12.1999 – Brémy, Nemecko

Je ťažké si predstaviť, že by akákoľvek iná kapela minula na pyrotechniku toľko ako Kiss počas viac ako 40 rokov existencie kapely. Počas koncertu v Nemecku mali zakázané použiť pyrotechniku. Poslúchli – všetku parádu odpálili v pompéznom 30 sekundovom výbuchu v závere koncertu.

1. Bon Jovi

27.5.2010 – Giants Stadium, New Jersey

Tak ako naša hľadanie tých naj koncertných ohňostrojov začalo na štadióne v New Jersey, tak ho tam aj ukončíme. Kapela Bon Jovi predviedla masívny ohňostroj po celej šírke nového štadióna.

Je jasné, že ohňostroje majú radi rockeri nielen pri vítaní nového roka. A my v redakcii budeme sklamaní, keď nám nenapíšete do komentárov, ktorý ohňostroj sa páčil vám.

Autor: Monika Malecová

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *