TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Ako by sa volali na Slovensku?

Pred časom sme vám priniesli článok o rockeroch, ktorí sa pôvodne volali inak. Pretože mal článok úspech, rozhodli sme sa posvietiť si na mená muzikantov ešte raz.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako by sa umelci volali na Slovensku, keby sme ich mená preložili z angličtiny? Ak nie, rocker.sk sa zamyslel za vás.

Johnny Cash – na Slovensku by bol s týmto menom určite populárny a rozhodne by mal veľa kamarátov. Nepochybne by úsmev na perách vyčaril pokladníčkam v obchode či pracovníčkam v banke. „Dobrý deň, volám sa Ján Hotovosť a prosím si vložiť na účet,“ napríklad aj takto by to mohlo vyzerať.

Robert Plant – spevák skupiny Led Zeppelin by svojím menom pripomínal skôr záhradníka alebo predavača v kvetinárstve. Ako Róbert Rastlina by bol možno dobrý kamarát s Branislavom Záhradníkom a kto vie, možno aj s Richardom Rybníčkom.

Michael Stipe – k hore uvedeným by svojím priezviskom rozhodne zapasoval Michal Stonka, spevák skupiny R.E.M. Do partie by sa im hodil aj ďalší spevák, William Axl Ruža, známy z kapely Zbrane a Ruže.

Steve Morse – predpokladáme, že deti by si z neho uťahovali, volať sa Štefan Mrož, to neznie práve najľúbeznejšie. Ako gitarista Deep Purple (Tmavá Purpurová) by však všetkých schoval do vačku a možno by ani nepotreboval meniť meno.

Freddie Mercury – vieme, že skupina Queen bola slávna najmä vďaka úžasnému frontmanovi, no keby žil na Slovensku, asi by siahol po prezývke. Revať do mikrofónu „My sme Kráľovná a ja som Frederik Ortuť“ – sami iste uznáte, že príliš umelecky by to neznelo.

Roger Taylor – v kapele Queen mali okrem Frederika Ortuti aj iného špecialistu, pána Krajčíra. Hoci v skupine pôsobil ako bubeník, nie je vylúčené, že svojmu kolegovi Frederikovi šil tie jeho povestné kostýmčeky. A to sme ešte nespomenuli, že kolektív dopĺňa gitarista Branislav Máj (Brian May) a basgitarista Ján Duchovný (John Deacon). Queen by na Slovensku bola vtipná kapela.

Paul Stanley – alebo inak Pavol Stano, by bol jedným z tých (ne)šťastníkov, ktorých priezvisko pozostáva z krstného mena. Nie že by to bola nejaká nevýhoda, no všade, kam by prišiel, by sa mu čudovali, najmä v škole a neskôr na úradoch – niektorí ľudia majú totiž problém odlíšiť, ktoré meno z vášho celého mena je krstné a ktoré priezvisko.

Michael Joseph “Geezer” Butler – známy to basgitarista z temnej metalovej legendy Black Sabbath (Čierny Šábes) by sa ako riadny slovenský občan volal Michal Jozef Komorník. So svojím kolegom Billom Zverencom (Bill Ward) by tvorili celkom peknú dvojicu.

Isto máte ďalšie tipy na rockerov, ktorých mená by sme mohli poľahky preložiť do nášho materinského jazyka. Pošlite nám ich na adresu redakcie sjekelova@rocker.sk alebo formou komentáru pod článkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *