TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Dnes výnimočne premiéra The Freddie Mercury Tribute Concert

Dnes, 15. mája o 20:00 sa spustí na kanáli YouTube legendárny živák The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness z roku 1992. Žijúci členovia kapely QUEEN takto chcú získať financie pre World Health Organization (WHO) pre boj s COVID-19.

Koncertná showka bude na YouTube k dispozícii len 48 hodín, takže nenechajte si ujsť takúto výnimočnú udalosť!

Koncertná udalosť Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness sa odohral na Veľkonočný pondelok, 20. apríla 1992 na londýnskom Wembley Stadium pred 72 tisíckami platiacich divákov a miliardovým globálnym televíznym publikom. Koncert bol venovaný pamiatke speváka Queen Freddie Mercuryho, ktorý podľahol chorobe AIDS 24. novembra 1991. K pozostalým členom skupiny Queen, gitaristovi Brianovi Mayovi, škopkárovi Rogerovi Taylorovi a basákovi Johnovi Deaconovi sa na pódiu pripojili tie najväčšie vtedajšie mená svetovej popmusic ako David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, Guns N’Roses, Robert Plant, Metallica, Liza Minelli, Def Leppard, Seal, Roger Daltry a mnoho ďalších. Koncert bol posledným živým vystúpením Johna Deacona s kapelou Queen.

Zisk sa použil na vytvorenie The Mercury Phoenix Trust, ktorý venoval rôznym projektom na boj s AIDS 17 miliónov libier v 57 krajinách sveta.

https://youtube.com/watch?v=PN7oGo6qlMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *