TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Bude tretie pokračovanie Liquid Tension Experiment?

Klávesák Jordan Rudess (DREAM THEATER) sa pričinil o reunion už skoro zabudnutého inštrumentálneho progresívno-metal-rockového projektu LIQUID TENSION EXPERIMENT, ktorý vznikol na podnet Pete Morticelliho a Mike Varneya vytvoriť “super group”. Na konci roku 1996 tak oslovili Mike Portnoya a za jeho úsilia vznikol kvartet: John Petrucci (gitara), Mike Portnoy (bicie), Jordan Rudess (klávesy), vtedy ešte všetci boli členovia DREAM THEATER a Tony Levin (basgitara) z KING CRIMSON a PETER GABRIEL.Vznikli dva albumy pod vydavateľstvom Magna Carta v priebehu dvoch rokov a kapela sa uložila k hybernácii v roku 2008, kedy poslednýkrát spolu vystúpila pri príležitosti desiateho výročia vydania eponymného debutu.

Pätnásteho decembra tohto roku Rudess uverejnil snímku všetkých štyroch členov LIQUID TENSION EXPERIMENT v rúškach, na ktorých sú jednotlivé písmená a číslica, ktoré dohromady dávajú výsledok “LTE3”, čo by mohlo byť dôkazom, že LIQUID TENSION EXPERIMENT pracujú na svojom treťom štúdiovom albume, ktorý je nasledovníkom opusu Liquid Tension Experiment 2 z roku 1999.

V máji sa Rudess zaoberal myšlienkou na reunion LIQUID TENSION EXPERIMENT pri filmovaní videosprávy pre Cameo.

Pri otázke, čo si myslí o návrate LIQUID TENSION EXPERIMENT, Jordan povedal: “Odpoveďou je, že si zosúlaďujeme svoje harmonogramy a organizujeme si čas pre LTE. Kvôli pandémii sa to trochu skomplikovalo, ale už je to na dobrej ceste.”

Tu je aj ochutnávka traileru LIQUID TENSION EXPERIMENT, ktorú vytvoril Christian Rios.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *