TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Blysli sa na striebornom plátne II.

Už sa vám to určite stalo. Pozeráte film alebo seriál a zrazu: „Aha, veď toho poznám!“ Pre niekoho je príjemné vidieť svojho obľúbeného speváka či gitaristu aj inak, ako predvádzať sa na pódiu. Iní si pomyslia, že sa stáva „komerčákom“ a zapredal sa. V minulej časti sme predstavili niekoľko nádejných hercov z radov rockerov, tu je druhá polovica.

Slash

Blysli sa na striebornom plátne II.
Blysli sa na striebornom plátne II.

Veľa ľudí by možno nepovedalo, že aj Slash sa objavil v nejednom filmovom počine. Prvýkrát to bolo s kolegami z kapely Guns N´ Roses v pohrebnej scéne vo filme The Dead Pool. Vidieť ho aj v The Underground Comedy Movie a Private Parts. V kreslenej podobe sa objavil v jednej časti South Parku, kde ho prirovnávali k Santa Clausovi, či Phineas and Ferb, kde sa podpísal aj pod zvučku. A kto videl kontroverznú komédiu Bruno, určite si všimol Slasha v spoločnosti ďalších umelcov hrať finálny song Dove Of Peace. Okrem toho zasahuje do filmového priemyslu aj vďaka produkčnej spoločnosti Slasher Films, z ktorej nedávno vyšiel horor Nothing Left To Fear. „Chceme zachytiť kvalitu hororu, ako tomu bolo v 70. rokoch. Horor, kde vám záleží na postavách a príbehu,“ povedal Slash.  

Sting

Medzi ďalšími umelcami v Brunovi bol okrem Eltona Johna či Bona z U2 aj bývalý frontman kapely The Police, Sting. Pred kamerami sa prvýkrát predviedol ako model v reklame na žuvačky. Odvtedy sa nevyhýbal účinkovaniu vo viacerých filmoch ako napríklad Duna, The Bride, Stormy Monday alebo Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Jeho dcéra Mickey si v punkovom filme CBGB z tohto roku zahrala Patti Smith.

Alice Cooper

Keď budeme na základe jeho vzhľadu tipovať, že sa objavuje hlavne v hororových filmoch, nebudeme ďaleko od pravdy. Priekopník rockového divadla je obľúbenou postavou tvorcov hororov a neraz nepotreboval špeciálny kostým – zahral si sám seba. Režisér Wes Craven o ňom hovorí ako o nevlastnom otcovi kultového Freddyho Kruegera. Ako Alice Cooper sa ukázal vo filmoch Wayne´s World či Dark Shadows a keď nehral sám seba, zahral si napríklad vodcu skupiny šialených bezdomovcov v horore Prince Of Darkness alebo popovú hviezdu v Monster Dog (Leviatán).  

Blysli sa na striebornom plátne II.

Myles Kennedy

Spevák kapely Alter Bridge je zo skupiny tých, pre ktorých je účinkovanie vo filme len jednorazové niekoľkosekundové rozptýlenie. Ešte pred vznikom Alter Bridge si vo filme Rock Star zahral fanúšika Thora, ktorý je na koncerte Steel Dragon vytiahnutý z publika, aby dospieval zvyšok piesne Stand Up And Shout a dokončil celý koncert. Ako sa do filmu dostal? Filmári potrebovali niekoho, kto dokáže spievať vysoko. Padlo Mylesovo meno a nakoniec bol jediný, koho skutočný spev bol vo filme použitý.  

https://youtube.com/watch?v=kmV7vnZnNg0

Keith Richards

Ďalší z tých, ktorí sa ukázali len v jednom, resp. dvoch filmoch. Tretia a štvrtá časť obľúbených Pirátov z Karibiku sú snímky, kde si zahral otca Johnyho Deppa v úlohe kapitána Jacka Sparrowa. Keith tiež slúžil Deppovi ako vzor pre Sparrowa, pretože „piráti boli rockové hviezdy ich časov“. Režisér Rob Marshall o Keithovi povedal: „Je to taká ikona a viete, všetci sme boli nadšení. Miloval byť tam. Miluje hrať tú rolu. Je prirodzený herec a keď ho necháte robiť si svoje veci, je to fakt dobré.“

Blysli sa na striebornom plátne II.

David Bowie

David patrí do opačnej skupiny ako Myles a Keith a označenie herec si pokojne môže písať do kolonky povolanie. Vyškolený mím má za sebou účinkovanie vo viac ako dvadsiatich filmoch, väčšina z nich nepatrí medzi mainstreamové trháky. Z tých známejších sú to Wir Kinder vom Bahnof Zoo, Labyrinth, The Last Temptation of Christ, Twean Peaks, Zoolander alebo The Prestige. Rola vynálezcu Nikola Teslu z posledného spomínaného sa označuje ako jeho najlepšia, aj keď sa na scéne objavil len na pár minút. Bowie bol režisérova prvá voľba pre túto rolu, on ju najprv odmietol a až po tom, ako režisér Nolan priletel za ním a vysvetlil mu, že on je jediná možnosť, rolu prijal.

Blysli sa na striebornom plátne II.

Dave Grohl

Ako rozmýšľate, tak rozmýšľate, neviete si spomenúť, kde ste ho len mohli vidieť. Možno ste ho aj videli a ani o tom neviete. V maske Satana si zahral vo filme Tenecious D: Pick Of Destiny. O svojej role povedal: „Bolo to jednoduché. Všetko, čo som musel urobiť, bolo zložiť moju masku Davea Grohla.“ Okrem toho sa blysol aj v jednej časti seriálu Akty X, no sám povedal, že žiadnu väčšiu rolu hrať nechce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *