TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Blysli sa na striebornom plátne I.

Už sa vám to určite stalo. Pozeráte film alebo seriál a zrazu: „Aha, veď toho poznám!“ Pre niekoho je príjemné vidieť svojho obľúbeného speváka či gitaristu aj inak, ako predvádzať sa na pódiu. Iní si pomyslia, že sa stáva „komerčákom“ a zapredal sa. A koho sme to mohli vidieť na filmovom plátne?

Sebastian Bach

Blysli sa na striebornom plátne I.
Blysli sa na striebornom plátne I.

Bývalý frontman Skid Row sa pred televízne či filmové kamery postavil neraz a celkom rád. Objavil sa v niekoľkých amerických TV shows. Slovenské publikum ho mohlo vidieť v seriáli Gilmore Girls (Ženy z rodu Gilmorovcov) ako gitaristu Gila. Ak pozorne pozeráte muzikál Rock Of Ages, kdesi v dave si všimnete Sebastiana odhodlane obraňovať Sunset Strip. Naposledy si zahral mŕtveho gitaristu a jeho hologram na pohrebe v seriáli Californication. „Moja rola v seriáli je bombastická a zaujímavá a je mi cťou byť súčasťou šiestej série Californication,“ napísal Sebastian na svojom Facebook-u pred natáčaním.

Marilyn Manson

Keď už spomíname Californication, nemôžeme zabudnúť na Marilyna Mansona, ktorí si v šiestej sérii zahral Marilyna Mansona. Jeho úlohou bolo odradiť mladú Beccu, dcéru hlavnej postavy Hanka, od brania drog. Okrem toho ho vidieť vo filmoch Jawbreaker, Rise: Blood Hunter či The Heart Is Deceitful Above All Things.

Lenny Kravitz

Po vychválenom pôsobení vo filme Precious dostal rolu stylistu Cinna v The Hunger Games. „Začalo to, keď som bol dieťa. Moja matka bola divadelná herečka a potom išla do televízie. Tak som vyrastal v divadle, robil som hry, bol som v televízii a reklamách. Začal som, keď som mal sedem a robil som moju prvú reklamu. Vzdal som to kvôli hudbe, pretože keď ma hudba „uhryzla“, tak to bolo,“ povedal Lenny v jednom interview. „Je to o režisérovej vízii. Je to o postave. Zbožňujem byť v tejto pozícii, pretože vždy som bola muzikant „sám sebe pánom“, s vlastnou víziou a osudom, a toto je ako „Ok, čo chceš? Som tu, aby som ťa potešil, aby si ma formoval,“ a to je fakt dobrý pocit.“   

Blysli sa na striebornom plátne I.

Courtney Love

Celkom slušnú filmovú kariéru má za sebou aj Courtney Love. Sid a Nancy, Trapped či Beat sú filmy, kde ju nájdeme. A keď si vo Formanovom filme Ľud verzus Larry Flynt zahrala Larryho manželku, k nohám jej začali padať rôzne ocenenia vrátane nominácie na Zlatý glóbus. Po smrti Kurta Cobaina na tom nebola najlepšie, čo sa týka psychiky a drogovej závislosti. „Dovoľte mi niečo povedať. Gloria Steinem mi nikdy nepomohla, Larry Flynt áno,“ povedala.

Blysli sa na striebornom plátne I.

Jon Bon Jovi

Predstavte si Jona Bon Joviho ako lovca upírov. Presne takú rolu si zahral vo filme Vampires: Los Muertos, kde sa na lov upírov vybral až do Mexika. Film divákov nenadchol, narozdiel od New Year´s Eve. V romantickej komédii na štýl Lásky nebeskej si zahral svetovú hviezdu, ktorá sa na sklonku roku rozhodla riešiť hriechy z mladosti. Kritik Clay Cane povedal: “Povedzme, že prehliadneme nízku úroveň jeho hereckej kariéry i keď svoje svetlé chvíľky mala v U-571 a aj jeho záblesk v Ally McBealovej bol celkom prijateľný. No ako bolo povedané vo filme U-571, keď je vaša loď zasiahnutá a vy si myslíte, že ešte máte čas, tak je to niečo podobné ako film ´Silvestrovská noc´.”

Mick Jagger

Sir Mick hviezdil na prelome 60. a 70. rokov v dráme Performance a westerne Ned Kelly. Film Enigma bol prvý film spoločnosti Jagged Films, ktorú založil v 90. rokoch a prvýkrát sa zhostil úlohy producenta. Okrem toho ho môžeme vidieť aj vo filmoch Freejack a The Man from Elysian Fields. „Rád by som hral každú úlohu. Bol by som skvelý!“ poznamenal skromne Jagger.  

V akom filme sa objavil Slash, Alice Cooper či Keith Richards? To sa dozviete v ďalšej časti.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *