TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

10 najnenávidenejších vecí na koncertoch

Tešíte sa na koncert, neviete sa dočkať. Prídete tam, nájdete si super miesto, kapela hrá výborne. No na každom koncerte je pár vecí, ktoré vám túto idylku dokážu veľmi rýchlo naštrbiť. Ktorých desať javov neznáša mnoho pravidelných návštevníkov koncertov?

 

1. Natáčanie koncertu na mobil

Jasné, hrajú tvoju obľúbenú pesničku a chceš si túto krásnu chvíľu uchovať naveky. Ale natáčať celý koncert? A načo? Aj tak si tie videá doma púšťať nebudeš, maximálne ich nahráš na YouTube. Tak prečo s tým mobilom zavadziaš ostatným za tebou? Užívaj si koncert!

10 najnenávidenejších vecí na koncertoch

2. Niekto, komu asi netečie voda

Letný viacdňový festival, teploty vysoko nad tridsiatkou… Vtedy je to s hygienou ťažšie. No keď vedľa vás stojí niekto, kto pôsobí dojmom, že sprchu nevidel už roky ani z kilometra, navyše neustále dvíha ruky a prípadne headbanguje, aby tú „vôňu“ lepšie rozmetal po okolí, nie je to nič príjemné.

 

3. Niekto, kto ovláda celý setlist

Ok, to, že ty si si pozrel setlist.fm alebo iné stránky a presne vieš, čo bude kapela hrať ďalšie, ešte neznamená, že to chcú vedieť aj všetci okolo teba. Nehraj to na múdreho a dopraj im ten moment prekvapenia, keď začujú prvé tóny ich obľúbenej skladby.

 

4. Odchod pred koncom koncertu

Ak sa neponáhľaš na spoj domov, lebo potom ti už ďalších 5 hodín nič nejde, prečo odchádzaš pred koncom? Aby si sa dostal z haly skôr a nemusel sa tlačiť? Väčšina kapiel sa riadi heslom „to najlepšie na koniec“, a tak môžeš prísť o vrchol večera. A tým, že sa spredu začneš predierať k východu, obťažuješ tých, ktorí si to chcú vychutnať do konca.

 

5. „Na minulom koncerte…“

Chápeme, ty si tam minule bol, my nie. Vtedy to zaspievali, teraz nie. Vtedy hrali lepšie. Vtedy behal aj s gitarou za hlavou. A podobne. Kým sa niekto na porovnanie s minulým koncertom nespýta, porovnávaj len sám pre seba.

 

6. Niekto, kto sa správa, ako keby bol na koncerte prvýkrát

Kto chodí na koncerty pravidelne, tak už vníma určité nepísané pravidlá alebo má v sebe kus koncertnej slušnosti a správa sa podľa nej. Je fajn užívať si koncert naplno, no niekedy treba aspoň trochu brať ohľad na ostatných. Samozrejme, pre taký mosh pit platia iné pravidlá.

10 najnenávidenejších vecí na koncertoch

7. Vybíjanie si nervov v mosh pite

Mosh pit – strkanie, udieranie, možno trochu krvi, ale aj tak zábava. Vtedy nechaj svoje osobné problémy niekde pred koncertnou halou a nevybíjaj si zlosť na ľuďoch, ktorí s tým nemajú nič spoločné. Tu platí „nerob iným to, čo nechceš, aby oni robili tebe“.

 

8. Telefonát priateľovi, keď hrajú jeho obľúbenú pesničku

Opäť sa pýtam – načo? Aj tak bude ten na druhom konci linky počuť pravdepodobne len dunenie, ledva pesničku rozpozná. A myslíte si, že mu to spraví radosť? Že vy ste na tom koncerte a on nie?

 

9. Frajerka na pleciach alebo transparent

Nestojíte úplne vpredu a tešíte sa, že pred vami nie je nikto vyšší od vás, tak aj niečo uvidíte. No zrazu si pred vami niekto vyloží priateľku na plecia alebo vytiahne transparent. A vy sa môžete celý koncert pozerať na jej chrbát  alebo prázdnu stranu plagátu. 

10 najnenávidenejších vecí na koncertoch

10. Niekto, kto to neodhadol s alkoholom

Dať 50-60 eur za koncert a potom si z neho nič nepamätať, pretože ďalších nie málo eur ide na alkohol? A to má aký zmysel? Navyše keď potom niekto takto „pod parou“ na všetkých okolo seba napríklad vylieva pivo.

 

A takto by sa dalo vymenovať ešte pár ďalších vecí, každému môže vadiť niečo iné. Čo na koncertoch najviac prekáža vám?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *