TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Zaujímavosti o rockovej muzike

1. Leo Fender je známy ako výrobca značky legendárnych elektrických gitár. Jeho modely od Stratocastera do Telecastera používajú na hru najznámejší strunoví králi na svete. Fender sa zapísal do histórie svojou značkou. Iróniou je, že samotný Fender nevie hrať na gitare.

2. Zbíjačka tvorí hluk vo výške 120dB. Vyššia hlasitosť nerobí problém ani kapele Manowar. Keď vystupovali na Magic Circle Festival v roku 2008, mali kombá, ktoré publiku ponúkli zvuk vo výške 139dB. Tento fakt sa zapísal aj do Guinnessovej knihy rekordov.

3. Vedeli sme to aj my, ale nakoniec to musela potvrdiť francúzska štúdia. Hlasná muzika stimuluje potrebu pitia. Kým človek potrebuje približne 15 minút na to, aby vypil pivo pri tichšej muzike, jeho čas sa skráti na 12 minút, keď počúva hlasnú muziku. Tak teda, na zdravie!

4. S hudbou sa nám žije lepšie. Chronická bolesť môže byť potlačená a depresia sa môže zmierniť. Keď počúvame hudbu, reaguje naše telo i duša. Tlkot srdca sa prispôsobí rytmu muziky, takže muziku naozaj preciťujeme.

Zaujímavosti o rockovej muzike
Zaujímavosti o rockovej muzike

5. Axl Rose je svojrázne meno jedného z najznámejších vokalistov, v skutočnosti je jeho pseudonym anagramom. Keď zoradíme písmená v správnom poradí, výsledkom je „oral sex.“ Skutočné meno frontmana Guns ´n´Roses je William Bailey.

6. Rock´n´roll milujú aj termity. Podľa austrálskych výskumníkov jedia dvakrát rýchlejšie, keď počúvajú heavy metalovú hudbu. Vibrácie v dreve podporujú termity, aby okusovali materiály rýchlejšie.


Použité zdroje:
https://www.bbc.co.uk/music/articles/ec553f4f-cf1b-4912-b9b5-a98ddfe8d6c6
https://www.thomann.de/blog/en/10-crazy-facts-about-music/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *