TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Dobré skutky metalových hudobníkov

DAVE MUSTAINE

Frontman a zakladateľ Megadeth získal ocenenie Humane Society´s Genesis Award pre titulnú skladbu z ich albumu Countdown to Extinction (1992). Tá pojednávala o povedomí zvieracích práv.

Mustaine tiež zachránil Rockyho, malého koníka, ktorého našiel špinavého a zanedbaného na parkovisku.

MARK BARNEY GREENWAY

Frontman Napalm Death často hovorí o právach zvierat, najmä keď príde reč ohľadom používania zvierat na testy a priemyselné farmárčenie. „Priemyselné farmy sú brutálne,“ povedal v rozhovore s Blabbermouth, „zvieratá, ktoré sa tam narodia, majú zníženú kvalitu života, vlastne nemajú žiadny život.“

Greenway je dlhoročným vegetariánom a posolstvo o právach zvierat pretavuje aj do svojich hudobných textov, napríklad Food ChainsDisplay to Me

Dobré skutky metalových hudobníkov
Dobré skutky metalových hudobníkov

ROB HALFORD

V roku 2009 jeden tínedžer napísal novinárovi Johnovi Doranovi (poznáme ho aj pod menom Jurgen Toksvig) z plátku Metal Hammer, že ho kvôli sexuálnej orientácii na škole šikanujú a nazývajú ho nenormálnym.

Zhodou okolností robil Doran interview so spevákom Judas Priest Robom Halfordom. Ten sa už dávno priznal k svojej homosexuálnej orientácii. Novinár požiadal speváka, aby zanechal mladíkovi odkaz.
„Môžeš mu odkázať, že je úplne normálny. Deti, čo ho šikanujú, nie sú normálne. Rovnakú vec som zažíval aj ja počas školských čias. Všetko, čo musí spraviť, je byť trpezlivý, pretože raz školu opustí a tie decká už s ním nebudú prichádzať do kontaktu. Povedz mu, nech zostane silný, pretože napokon zvíťazí,“ vyjadril sa Rob Halford.

Odpoveď získala miesto v jednom z výtlačkov Metal Hammer, kde si ju nešťastný dospievajúci chalan prečítal. Neskôr poslal Doranovi mail, kde mu napísal, že mu pomohlo počuť slová podpory od svetovo najväčšej metalovej hviezdy, ktorá kedysi zažívala podobné trápenie ako on sám.

Dobré skutky metalových hudobníkov
Dobré skutky metalových hudobníkov

CHRIS ADLER

Bubeník kapely Lamb of God je vegetariánom aj s basákom Johnom Campbellom. Adler sa dozvedel, čo sa deje na zvieracích farmách, čo spôsobilo, že prestal jesť mäso. Pripojil sa do kampane spoločnosti PETA2, ktorá bojuje za práva zvierat.

 

BRUCE DICKINSON

Fanúšikovia Iron Maiden sa z dokumentu Flight 666 dozvedeli, že lietadielko Ed Force One používa kapela na to, aby sa mohla presúvať na rozličné časti sveta.

Spevák z Iron Maiden, ktorý je zároveň aj pilotom, spravil vďaka svojim letovým schopnostiam dobrý skutok.

V roku 2008 sa Bruce Dickinson stal jedným z pilotov, ktorí zachraňovali pasažierov z havarovaného lietadla. V tom istom roku známy spevák osobne prepravil chorú korytnačku menom Terri na Kanárske ostrovy.


Použité zdroje:
https://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/these-metal-rockers-are-softies-when-it-comes-to-animals/
https://www.bbc.co.uk/music/articles/ec553f4f-cf1b-4912-b9b5-a98ddfe8d6c6

https://youtube.com/v/kbRlMvNL_jw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *