TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Vypočujte si novú skladbu How’s The Heart od NIGHTWISH v akustickom prevedení

NIGHTWISH vydali len nedávno svoj dlho očakávaný album Human. :II: Nature. V predošlom článku sme vás informovali o akustickej verzii skladby Nemo z albumu Once, tentokrát sa dvojica Floor Jansen a skladateľ/multiinštrumentalista Troy Donockley hlásia s piesňou How’s The Heart, ktorá je práve z nového albumu a vyšla aj ako singel.

Vystúpenie prebehlo pod záštitou rádia Planet Rock. Album fínskej kapely NIGHTWISH s názvom Human. :II: Nature bol vydaný 10. apríla cez vydavateľstvo Nuclear Blast ako dvojalbum s deviatimi skladbami na hlavnom CD a jednou dlhou piesňou rozdelenou na 8 kapitol na CD druhom.

Pre nemecký Rock Bottom sa vyjadril hlavný skladateľ a klávesák Tuomas Holopainen o tom, prečo je album rozdelený na dve časti: „Pôvodne sme dvojalbum nezamýšľali. Mysleli sme, že všetok materiál zmestíme na jeden album, ale keďže CD dokáže uchovať len okolo 78 minút a album má približne 83 minút, museli sme ho rozdeliť na dva disky. Ukázalo sa, že to bolo skvelé rozhodnutie, pretože album dáva teraz ešte väčší zmysel z hľadiska dynamiky. Je to Human. :II: Nature. Prvých 9 skladieb je o ľuďoch rozprávajúcich príbehy o ľudstve, ľudskej náture a ďalších ľuďoch. Potom prevrátite CD a vydáte sa na útek polhodinový a inštrumentálny do prírody. To je tá ‘prírodná’ časť albumu.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *