TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Veľkonočný playlist pre rockerov

Tesne pred Vianocami sme zostavili vianočný playlist a tento rok sme nezabudli ani na ten veľkonočný. Nezáleží na tom, či budete Veľkú noc tráviť v duchu kresťanských alebo iných tradícií, alebo či si len užijete zaslúžené pracovné a školské voľno. Hlavné je sviatky stráviť tak, aby ste boli spokojní a oddýchnutí. Ideálne je pustiť si pri tom tento playlist, ktorý obsahuje sedem rockových piesní, ktorých riffy vás určite nenechajú chladnými.

Grave Digger – The Last Supper

Pieseň The Last Supper pochádza z dvanásteho štúdiového albumu nemeckej heavymetalovej skupiny, ktorý tiež nesie názov The Last Supper. Samotná pieseň rozpráva príbeh o poslednej Ježišovej večeri a o Judášovej zrade. Celkovo je na albume niekoľko piesní s podobnou tematikou, napríklad Soul Savior je o kresťanstve, Crucified opisuje Ježišove pocity pri ukrižovaní a Always And Eternally sa venuje spomienkam a viere, ktorá zostala po Ježišovej smrti.

Sacred Warrior – He Died

Skupina Sacred Warrior je kresťanská heavymetalová formácia z Illinois. Členovia skupiny viedli rôzne spôsoby života, kým nekonvertovali ku kresťanskej viere a svoju vďačnosť sa rozhodli prejaviť aj prostredníctvom piesní. He Died poukazuje na to, že by ľudia mali byť vďační za to, čo pre nich Ježiš urobil a čo jeho smrť znamená.

Helloween – Judas

Album Walls Of Jericho vyšiel v roku 1985, je prvým štúdiovým albumom skupiny Helloween, no pieseň Judas na ňom pôvodne nebola. Až v roku 1988 boli k albumu pridané aj EP Helloween a EP Judas a odvtedy sa album predáva ako rozšírená verzia.

Halford – Ressurection

Resurrection, teda zmŕtvychvstanie, je názvom debutového albumu skupiny Halford a zároveň prvým singlom. Na albume pracovali od augusta 1998 do júna 2000, kedy bol vydaný. V rozšírenej verzii z roku 2006 sa objavil aj duet The One You Love To Hate s Bruceom Springsteenom.

Soundgarden – Jesus Christ Pose

Soundgarden vydali v roku 1991 tretí štúdiový album Badmotorfinger, na ktorom sa nachádzala aj táto pieseň. Text napísal Chris Cornell. Pieseň kritizuje to, ako verejné osoby zneužívajú vieru a Ježiša, aby seba ukázali v tom najlepšom svetle. Tiež kritizujú ich stavanie sa do pózy martýrov.

Pearl Jam – Pilate

Pieseň Pilate sa objavila na albume Yield z roku 1998. K tejto piesni inšpiroval Jeffa Amenta jeho sen, v ktorom bol starý a sedel v kresle so svojím psom.

The Stone Roses – I Am The Resurrection

Táto pieseň vyšla v roku 1992 a v hudobnom rebríčku UK Singles Chart sa umiestnila na 33. mieste. Text piesne hovorí o tom, ako si človek berie na seba Božiu podobu.

+ bonus v podobe Rock Chicks

V roku 2015 vydal Download festival toto skvelé video, ktorým poprial fanúšikom pekné veľkonočné sviatky a zároveň ukázal, že aj kuriatka môžu byť drsní rockeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *