TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Silent (nie night) – druhý singel Mira Poláčka je tu!

“Silent je o veciach, ktoré máme radi, ale v tempe všedných dní si na ne nevieme nájsť čas. Každý deň si povieme, že sa k nim dostaneme neskôr, zajtra alebo o týždeň a tak plynú dni, mesiace, niekedy aj roky a naše plány sa posúvajú na neurčito. Je v nej ale premietnutá aj druhá, dôležitejšia rovina – nevieme si nájsť čas, lebo ho nemáme alebo si ho jednoducho nájsť nechceme a len presviedčame samých seba, že za to môže niekto iný, lebo to je vždy ľahšie ako sa pozrieť do zrkadla. Túto otázku si musí zodpovedať každý sám, aj keď, koľkí z nás chcú naozaj poznať pravdu?” hovorí Miro.

“Čo sa týka písania a nahrávania skladby, bol to celkom pôrod” priznáva Miro.

“Mal som niekoľko riffov, s ktorými som raz bol a raz nebol spokojný a nevedel som sa pohnúť ďalej. Na hodnú chvíľu tak kreatívny proces zastal a myslel som si, že z toho nič nebude. Keď potom jeden večer konečne prišla melódia refrénu aj hlavná myšlienka pesničky všetko sa začalo kryštalizovať. Najlepšia na celej pesničke bola však z môjho pohľadu produkcia, a aj keď trvala pomerne dlho, myslím si, že skladbe pomohla dozrieť a s výsledkom som naozaj spokojný.”

Skladbu si môžete vypočuť na vašej obľúbenej platforme a lyric video si môžete pozrieť nižšie. Na oficiálny klip ku skladbe sa môžeme tešiť už čoskoro.

Rovnako ako celé EP vrátane prvého singlu ‘Fadng Suns’ bola pieseň nahratá v bratislavskom Loft studio s Jarom Žigom ml. (produkcia, nahrávanie/editing a mastering), Mariom Marcinekom (Friday Whiskey, Hello Brian, ex No Gravity, bicie) a mixoval ju Tomáš Chrástek (o i. podcast miliónová kapela). Pre viac informácií o Mirovi a jeho tvorbe pozrite jeho facebook stránku (fb.com/miro.polacek.music) a instagram (@miro.polacek).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *