TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Rock v reklamách – 8. časť

Čaká na vás v poradí už ôsma časť nášho seriálu. V nej nenájdete len legendárnych Led Zeppelin a glamrockových Poison, ale konečne aj ženu – samotnú psychedelickú kráľovnú Janis Joplin.

Už sme si asi všetci zvykli, že pozeranie akéhokoľvek televízneho programu nám prerušuje nemalý počet reklám. Vtedy väčšina divákov prepne na iný kanál. A práve tomu sa tvorcovia snažia vyhnúť tým, že do reklamy vkladajú obľúbené pesničky. Veď kto by prepol inam, ak z televízie počuť The Rolling Stones, Deep Purple či Kiss, aj keď o ponúkaný produkt nemá záujem?

1. Whole Lotta Love od Led Zeppelin v reklame na Dior Homme

Ktovie, ako voňali členovia Led Zeppelin v časoch ich najväčšej slávy. Ale parfum Dior z nich pravdepodobne cítiť nebolo. V čiernobielej reklame na túto vôňu si zahral Robert Pattinson, mladými dievčatami zbožňovaný vďaka Twilight ságe. Vo videu šoféruje rýchle auto po pláži, randí s modelkou, fajčí vo vani, uteká po streche, užíva si život plnými dúškami a vďaka Whole Lotta Love to všetko vyzerá tak rockersky. Celé to má zobrazovať mužskosť a zároveň istý druh elegancie, ktorá sršala z Jamesa Deana či Marlona Branda. Tvorcovia tiež dúfajú, že keď tam dajú prvý americký singel Led Zeppelin, pomôže to cieľovej skupine nepozerať sa na príliš vysokú cenu ich produktu. Ktovie, či je Pattinson taký profík ako Robert Plant. Ten totiž vokály ku piesni nahral na prvýkrát.

https://youtube.com/watch?v=3GQZ77L8AEU

2. Nothin‘ But A Good Time od Poison v reklame na Big Chicken Fillet Sandwich

Každý chce najväčšie kuracie prsia vo fast foode. To je heslo našej druhej dnešnej reklamy. Keď si ju zapnete, najskôr vidíte len veľa kohútov bežiacich cez mesto. Do kroku im hrá jeden z najväčších hitov glamrockovej kapely Posion z albumu Open Up And Say…Ahh! Všetci sa čudujú, čo to má znamenať. Až na konci pochopíme. Ako praví chlapi utekajú za tými najväčšími prsiami. Očividne im neprekáža, že sú už vypražené. Prsia sú prsia v akejkoľvek forme. Hlavne nech sú veľké. A čoho sa asi predá viac – kópií druhého albumu Poison či kuracích sendvičov? Z albumu sa predalo viac ako 5 miliónov kusov, čo je najviac za celú ich kariéru. Koľko sa predá tých sendvičov, ťažko povedať. Ale ak sú také úžasné, ako tvrdí reklama, tak určite veľa. Ak to niekde zistíte, dajte nám vedieť do redakcie. 

https://youtube.com/watch?v=cVL9ZlQf6EE

3. Mercedes-Benz od Janis Joplin v reklame na Mercedes-Benz

Oh, Bože, kúpiš mi Mercedes-Benz? Všetci moji priatelia jazdia na Porsche, potrebujem náhradu,“ spieva Janis Joplin v piesni Mercedes-Benz, ktorú napísala s básnikom Michaelom McClurom a nahrala v a capella verzii. V Mercedes-Benz si myslia, že je to najideálnejšia pesnička do ich reklám na autá. Bola by, nebyť tej irónie. Skladba je komentár o spoločnosti, v ktorej šťastie a sebavedomie mnohých ľudí závisí od peňazí a materiálnych vecí. A nie je o tom, že by Janis naozaj túžila vlastniť auto tejto značky. Nikdy žiadne od nich ani nemala, jazdila na Porsche pomaľovanom, ako sa na správnu hippisáčku patrí. Spoločnosť Mercedes-Benz nedala túto skladbu do reklamy len raz, ale hneď niekoľkokrát. Možno by im už niekto naozaj mal vysvetliť jej význam.

https://youtube.com/watch?v=MSQCbWmJ8kU

Ďalšie časti seriálu

1. časť2. časť3.časť4. časť5. časť6. časť, 7. časť, 9.časť10. časť

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *