TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Novoročný virtuálny koncert Jean-Michel Jarre

JEAN-MICHEL JARRE uvádza Welcome to the Other Side: NOVOROČNÝ SPEKTAKULÁRNY KONCERT vo virtuálnomm NOTRE-DAME, ktorý sa uskutoční 31. decembra 2020 v 23:25 hod. stredoeurópskeho času.

V spolupráci s mestom Paříž a pod patronátom UNESCO prinesie mág elektronickej hudby Jean-Michel Jarre spolu s francúzskym virtuálnym start-upom VRrOOm živý prenos spektakulárneho koncertu, ktorý sa bude premietať na legendárnu virtuálnu katedrálu Notre-Dame. Vizuálny svet, ktorý stvoril Jarre pre VR, sa predstaví v unikátnej 3D architektonickej laserovej scénografii.

Welcome to the Other Side je jednorázový, exkluzívny a pre všetkých prístupný koncert zadarmo, ktorý si môžu dopriať všetci fanúšikovia, ktorí chcú stráviť Nový rok oslavou v špeciálnom, futuristickom a slávnostnom štýle. Zároveň je určitou nádejou pre rok 2021, že temné časy, ktorými sme tento rok prechádzali, už končia. Notre-Dame je unikátnym priestorom pre kolektivnu imagináciu, je symbolom sily a svetového dedičstva, ktoré nás spája.

Jarre nás týmto pozýva k virtuálnemu koncertu, kde môžeme všetci spoločne usporiadať virtuálnu novoročnú párty, kdekoľvek na svete kde práve sme, včítane tých, ktorí sú práve v ten čas sociálne alebo geograficky izolovaní.

Live stream bude pojatý ako špičková kombinácia súčasných moderných médií: vitajte na druhej strane reality, vitajte v Novom roku, vitajte na vlastnej osobnej oslave, vitajte na celosvetovej párty, to všetko v dimenzii, ktorú si sami zvolíte:

– v totálnom ponore na sociálnej VR platforme VRChat, ktorá je prístupná jednoducho cez PC alebo v audio virtuálnej realite pre fanúšikov, ktorí dávajú prednosť VR sluchadlám.

– live-streaming na sociálnych platformách Jean-Michela Jarreho cez PC alebo Mac a inteligentné telefóny.

– architektonická 3D laserová scénografia na fasáde notredamskej katedrály pre všetkých, ktorí sa na Silvestra budú pohybovať v Paríži.

– live audio prenos vo francúzskom verejnom rádiu France Inter.

– live TV prenos na francúzskom kanáli BFM Paris.

Jean-Michel Jarre sa predstaví naživo zo štúdia kúsok od katedrály, zatiaľ čo jeho avatar bude hrať zvnútra virtuálneho Notre-Dame. 45-minútový koncert sa bude skladať zo skladieb z albumu Electronica, ktoré bolo nominované na cenu Grammy, a z nových verzií jeho najväčších hitov z albumov Oxygène a Equinoxe.

Audio z koncertu bude vydané 1.1.2021 o 0:15 hod na všetkých streamingových platformách pod názvom WELCOME TO THE OTHER SIDE – LIVE.

“Virtuálna realita je pre dnešnú dobu niečo, ako keď na svet prišlo kino v dobách divadiel. Niečo naprosto kuriózne. Verím, že VR je našou budúcnosťou, novým spôsobom umeleckého vyjadrenia,” dodáva Jean-Michel Jarre.

Pustite si koncert nahlas a sledujte ho na veľkej obrazovke!

Kde všade bude koncert k dispozícii:

YouTube                               /jeanmicheljarre

Facebook                              /jeanmicheljarre

VRChat                                 /hello.vrchat.com

VRrOOm                               /vrroom.buzz

City of Paris                          paris.fr

UNESCO                              unesco.org

France Inter Radio                franceinter.fr

BFMTV & BFM Paris             www.bfmtv.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *