TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Najlepšie rockové soundtracky vo videohrách

Len nedávno sme ponúkli článok o PC hrách pre metalových fanúšikov (prečítaš tu). Teraz budeme pokračovať na podobnú nôtu. Najlepšia hudba je tá gitarová, a tak sa tieto hry oplatí hrať už len kvôli hudbe.

Tony Hawk Pro Skater

Okrem toho, že hra bola úspešnou a vôbec jednou z prvých hier o skateboardovaní, priniesla hráčom gitarovú muziku. Goldfinger, Rage Against The Machine, The Offspring alebo Bad Religion.
Nedávno výrobca Activision uviedol, že fanúšikom ponúka aj remastrovaný soundtrack Tony Hawk Pro Skater.

Halo 2

Je strieľačkou z prvej osoby z roku 2004. Tvorí pokračovanie úspešného prvého dielu Halo: Combat Evolved. Druhá časť hry Halo ponúka hudbu Breaking Benjamin, Incubus alebo Hoobastank.

Call Of Duty

Za úspechom herných dielov Call Of Duty stojí nepochybne aj hudobná zložka. V populárnej hre majú hudbu na svedomí aj Avenged Sevenfold. Rockový koncert vo virtuálnej realite si môžeš pozrieť teraz.

GTA

Výstredná a obľúbená hra ponúka okrem iných predností aj super hudbu. Napríklad Wavves, Tyler, The Creator a FIDLAR. Hra, ktorú má na svedomí Rockstar North a vydavateľ Rockstar Games, žnie úspechy po celom svete. Sympatický názov výrobcu i vydavateľa už sám o sebe poskytuje záruku gitarovej hudby.

QUAKE

Dnes už kultová strieľačka nám vo svojich dieloch ponúkala drsný zvuk. Už prvému dielu zo série z roku 1996 sa venovala kapela Nine Inch Nails. Najmä člen Trent Reznor sa podieľal aj na zvukových efektoch Quake, a postaral sa aj o programovanie a produkciu.

DOOM

Hudba v midi formáte pre túto legendárnu hru osloví hráčskych veteránov aj v týchto časoch. Keby sa tak táto zastaralá hudba zahrala na živých nástrojoch!
Hudbu do „doomoviek“ skomponoval Robert Prince. Štvrtý diel herných častí neobsahuje nové pesničky, ale používa tie staré. Hudobník Robert Prince sa netají, že sa inšpiroval starou tvorbou kapiel Metallica, Alice In Chains alebo Slayer.


Použité zdroje:
https://www.altpress.com/features/best-video-game-soundtracks-rock/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *