TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Metalom proti násiliu

Útoky v Paríži, ktoré sa odohrali presne pred dvomi týždňami, zasiahli aj redakciu ROCKER.sk a týmto by sme radi vyjadrili úprimnú sústrasť všetkým pozostalým aj malým výberom protivojnových skladieb.

 

Tento článok nemá byť priživovaním sa na takej strašnej tragédii, aká sa stala v Paríži. Cieľom je primäť ľudí sa zamyslieť, že (nielen) rockeri už dlhšie nastavujú našej spoločnosti zrkadlo a napriek obecným predsudkom sme veľmi mierumilovná subkultúra. Preto ak vám napadnú iné, podobne ladené songy, pridajte ich v komentároch.

 

SABATON – In The Name Of God

Venuje sa organizáciám ako Hamas, Al-Kájda či Taliban a vo všeobecnosti náboženským fanatikom.

BLACK SABBATH War Pigs

Reakcia predovšetkým na vtedy prebiehajúcu vojnu vo Vietname. Kritizuje tých, ktorí vedú vojny, ale „len z takej vzdialenosti, aby si nepošpinili ruky“ (napr. vláda).

SYSTEM OF A DOWN Boom!

Protestsong voči skorumpovaným vládam a tým, ktorí financujú ozbrojovanie. Video nesie stopy dokumentu z protivojnových protestov po celom svete a bolo zverejnené v čase, keď  Amerika viedla boje v Afganistane a Iraku.

IRON MAIDEN For The Greater Good Of God

Harrisov pohľad na religionistický fanatizmus a názor, že zaslepení fanatici sa môžu stať deštruktívnou a nekontrolovateľnou silou pre spoločnosť.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *