TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Metallica zverejnila dve skladby odohraté so symfonickým orchestrom

Pamätáte sa ešte na legendárne vystúpenie symfonického orchestru s METALLICOU v roku 1999? Vznikol z toho album S&M, ktorý rovno vyhral aj Grammy a minulý rok sme sa dočkali pokračovania v podobe S&M². Presne 28. augusta tohto roku koncert znovu ožije v podobe Metallica And San Francisco Symphony: S&M²: vyjde ako digitálny album, 4LP vinyl, 2CD, DVD a Blu-ray verzia, limitovaná Deluxe edícia farebných vinylov 4LP + 2CD + Blu-ray spolu s trsátkami, plagátmi a ďalšími zaujímavými kúskami.

O produkciu sa postaral Greg Fidelman spolu s Jamesom HetfieldomLarsom Ulrichom. Viac ako dva a pol hodinový zážitok ukáže štvoricu Hetfield, Ulrich, Hammett a Trujillo spolu so symfóniou zo San Francisca.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na nové prevedenie Anesthesia (Pulling Teeth) alebo Kill ‘Em All zahratú sólo na basovej gitare Scottom Pingelom ako poctu zosnulému basákovi Cliffovi Burtonovi. Došlo aj na zahranie skladieb, ktoré kapela veľmi nehráva – The Outlaw Torn aj The Call Of Ktulu.

Veľkú radosť z celej udalosti mal Lars Ulrich, ktorý, už tradične, vypustil pár slov chvály na adresu podujatia: „To basové sólo bolo neuveriteľné. Spôsob, akým naň reagovali fanúšikovia, bol na zimomriavky. Najviac sa mi ale páčilo, že tam neboli žiadne barikády. Kedy bol poslednýkrát, čo ste boli na koncerte a nestretli ste sa so zábranami? Čo vlastne barikáda robí? Je to bezpečnostná vec, ale v jej podstate rozdeľuje ľudí. Mimoriadne sa mi páčilo, keď som sa mohol prejsť pomedzi fanúšikov. V jednom okamihu som sa nechal uniesť, objali sme sa a bol to úžasný moment.“

CD 1

01. The Ecstasy of Gold (Live)
02. The Call of Ktulu (Live)
03. For Whom the Bell Tolls (Live)
04. The Day That Never Comes (Live)
05. The Memory Remains (Live)
06. Confusion (Live)
07. Moth Into Flame (Live)
08. The Outlaw Torn (Live)
09. No Leaf Clover (Live)
10. Halo on Fire (Live)

CD 2

01. Intro to Scythian Suite (Live)
02. Scythian Suite, Opus 20 II: The Enemy God And The Dance Of The Dark Spirits (Live)
03. Intro to The Iron Foundry (Live)
04. The Iron Foundry, Opus 19 (Live)
05. The Unforgiven III (Live)
06. All Within My Hands (Live)
07. (Anesthesia) – Pulling Teeth (Live)
08. Wherever I May Roam (Live)
09. One (Live)
10. Master of Puppets (Live)
11. Nothing Else Matters (Live)
12. Enter Sandman (Live)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *