TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Marilyn Manson a jeho mysteriózne videá

Už v novembri minulého roku vyšlo kontroverzné, pre niektorých až šokujúce video, v ktorom MARILYN MANSON nielen že trhal stránky z Biblie, ale zábery tiež zachytávali telo muža v modrom obleku s červenou kravatou ležiace v kaluži krvi. Navyše bez hlavy. Marilyn drží v rukách zakrvavený nôž a v jednom zábere je vidieť aj hlavu s blond vlasmi. Podľa oblečenia a účesu prebiehali debaty o tom, že postava má znázorňovať vtedy ešte len kandidáta, dnes už amerického prezidenta Donalda Trumpa. Manson sa k tomu vyjadril: „Povinnosť umelca je klásť otázky. Divák je ten, kto ich musí zodpovedať.“ Ďalej dodal, že žijeme v zmätenej dobe, kedy záleží na tom, ako zlúčiť politiku, náboženstvo a sexualitu. Toto je vraj správny čas pre neho ako amerického umelca na to, aby položil nové otázky. 

Marilyn Manson a jeho mysteriózne videá
Marilyn Manson a jeho mysteriózne videá

Za posledný mesiac Manson zverejnil ďalšie štyri záhadné videá. Všetky sa postupne objavujú na jeho Instagrame. Mobilom natáčané amatérske zábery spája jeden a ten istý symbol. V prvom videu je z ulice natočený žiariaci znak, ktorý pripomína (dokonca aj náš slovenský) dvojkríž. Tento symbol sa akoby vznášal vo vzduchu, kdesi medzi stromami na obzore. Na druhom videu je zachytený dvojkríž opäť, tento raz už skutočne na veži (pravdepodobne) kostola. Toto video je zreteľnejšie, pretože budova, na ktorej je dvojkríž pripevnený, je osvetlená. V treťom videu je zachytený iný dvojkríž, pripevnený asi na veži. Opäť to nie je celkom jasné kvôli šeru. Posledné video, ktoré sa objavilo na Mansonovom profile, je podobne ako to tretie natáčané z predného sedadla auta. Tento raz je ale o čosi dlhšie. Auto sa zastaví, šofér vystúpi a záber priblíži na rovnaký žiarivý symbol dvojkríža v diaľke, aký sme videli v prvom videu. Nasleduje prestrih na tmavú zahalenú postavu.

 

Všetci horlivo diskutujú o tom, že všetky videá sú pravdepodobne prípravou na nový album Say10, ktorý mal pôvodne vyjsť už 14. februára tohto roku. Ale spomínaný dátum prešiel, album nevyšiel a nedočkali sme sa ani žiadnych noviniek ohľadne nového termínu, ani ničoho iného. Konšpirátori si už zgustli na teórii, že ide o celebritárny symbol nazývaný kríž z Lorraine, ktorý je spojený s okultizmom, alchýmiou a slobodomurárstvom. Táto skupinka ľudí už spomínaný symbol hľadala na obaloch albumov Holy Wood a Eat Me, Drink Me. S čím teda videá a symbol dvojkríža súvisia a čo pre nás Marilyn vlastne chystá, na to si ešte budeme musieť pravdepodobne počkať. 


Použité zdroje:
teamrock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *