TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Je Elvis živý? A je to vôbec Elvis?

Začiatkom roka sme sa na každom kroku stretávali s článkami, ktoré bilancovali rok 2016. Okrem iného to bol jeden z najkrutejších rokov, čo sa týka úmrtí v hudobnom svete. Ktovie, či práve preto, alebo je to iba náhoda, ale neprešlo veľa času a internetom kolujú články, ktorých nadpisy lákajú čitateľa „novými dôkazmi“ konšpiračných teoretikov o tom, že Elvis žije.

 

Príhodne pomenovaná stránka Evidence Elvis Presley Is Alive, v preklade ,,dôkaz, že Elvis Presley je nažive”, spája fanúšikov, ktorí veria, že Elvis smrť len predstieral a stále žije v ústraní. Našli nový dôkaz a ten hneď začal brázdiť internetom. Oni sa popri tom tešia popularite, ktorú má ich stránka v týchto dňoch hlavne vďaka svetovým médiám, ktoré niekedy vedia veci nafúknuť. 

Je Elvis živý? A je to vôbec Elvis?

Fotka zo spomienkovej akcie 8. januára 2017

Administrátor tejto stránky totiž zverejnil záber pochádzajúci zo živého prenosu akcie, ktorá sa konala pri príležitosti Elvisových (asi) nedožitých 82. narodenín na jeho gracelandskom pozemku. Na zábere vidno v pozadí statného zarasteného muža v okuliaroch a šiltovke a neďaleko za ním dvoch ďalších mužov stojacich pri sebe, ktorí vraj majú byť osobnými strážcami.

 

A teraz príde prekvapenie. Kým titulky všetkých článkov naznačujú, že spomínaný muž na zábere je Elvis, práve skupina fanúšikov, ktorí so záberom prišli, si myslia, že tento muž nie je Elvis. Pravdepodobne je to vraj jeho dvojča Jesse, ktorý rovnako ako Elvis stále potajomky žije. Je to trochu morbídne, ale, samozrejme, myslia Elvisovo dvojča, ktoré sa, bohužiaľ, nenarodilo živé. 

Je Elvis živý? A je to vôbec Elvis?
Je Elvis živý? A je to vôbec Elvis?

Ale o tom, že Elvis žije, samozrejme, tiež nemajú pochybnosti. Opierajú sa aj príhovory prítomných ako: „Elvis nezomrel, je tu stále s nami.“ Alebo „Ráno som sa s ním rozprával a povedal mi, aby som vydržal.“ Vytrhnuté z kontextu tieto vety možno pre niektorých znejú ako senzácia, ale ako súčasť príhovorov na spomienkovej akcii… Kto vie. Elvis vraj žije v ústraní ako pastor Bob Joyce spolu so svojimi bratmi. Áno, podľa tejto skupiny ľudí má Elvis okrem dvojčaťa Jesseho ešte ďalšieho utajovaného brata Claytona. Každý nech si teda vytvorí svoj vlastný názor na túto teóriu. Je podľa vás Elvis naozaj živý?


Použité zdroje:
ultimateclassicrock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *