TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Eddie The Head

Vo štvrtok 27.06 2013 sa na festivale TOPFEST 2013 v Piešťanoch predstavila skupina Iron Maiden so svojou show. Eddie nechýbal. Jednoducho nemohol chýbať. Eddie the Head je maskotom spomínanej skupiny už dlhých 33 rokov.

Derek Riggs navrhol maskota v roku 1980, kedy sa prvý krát objevil na obale platne Runnig Free. Tu sa javil ako celkom plachý. Odvtedy však táto fiktívna postava zdobí všetky obaly albumov a singlov britskej formácie Iron Maiden.

Čoskoro sa Eddie stal výkladnou skriňou kapely. Nebol len ozdobou na obaloch LP, bol neoddeliteľnou súčasťou image Iron Maiden a ich pôdiových show.

Eddie začal žiť svojim vlastným životom a môžeme povedať, že sa stal plnohodnotným členom skupiny.

Zozbierali sme 25 rôznych podôb tejto kultovej postavy. Nikoho hádam neprekvapí, že sme na prvé miesto zaradili tú najaktuálnejšiu podobu. Tú TOPFESTovú.

K 25-tim podobám Eddieho pridám ešte jednu “průpovídku”. Meno získal maskot na základe jedného anglického vtipu.

Žena porodila dieťa, ktoré malo len hlavu a žiadne telo. “Nemajte obavy”, povedal doktor. “Príďte s ním späť, keď bude mať päť rokov a my pravdepodobne pre neho zoženieme telo”. Päť rokov ubehlo a Eddie the ‘Ead, ako ho rodičia volali, sedel na krbovej rímse, keď vchádzal jeho otec. “Synak”, hovorí otec, “dnes je veľmi špeciálny deň, na tvoje piate narodeniny máme pre teba aj veľmi špeciálne prekvapenie”.
“Ale nie”, povedal Eddie. “Nie! Ďalší skurvený klobúk!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *