TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Dnes oslavuje Michael Bolton

Možno viete, možno nie, ale dnes oslavuje svoje šesťdesiate druhé narodeniny Michael Bolton. Narodil sa v americkom New Havene ako Mikhail Georgievich Bolotin. Pravdepodobne ho poznáte ako uhladeného speváka sladkých popových balád ako When a Man Loves a Woman prípadne hitu Love Is a Wonderful Thing. Takéhoto ženícha si nejedna matka pre svoju dcéru vysnívala. 

Dnešný oslávenec začal s hudbou pred štyrmi desaťročiami, teda už v roku 1975. A tu nastáva chvíľa, kedy vám musím prezradiť, že Michael Bolton bol hardrocker ako vyšitý. Ako uvidíte vo videách nižšie, neboli mu cudzie dlhé a veľké vlasy, kožené oblečenie, čižmy a lesklé košele. Jeho hlas sa niesol za tónov úderných bubnov, kvílivých gitár doplnených rockerskými gestami. 

Bolton mal v rokoch 1979 – 80 rockovú skupinu Blackjack, v ktorej gitaroval Bruce Kulick, neskôr člen KISS. Rytmus udával bubeník Sandy Gennaro, ktorý hrával s The Monkeys, Joan Jett a ďalšími. Blackjack vtedy asi niečo znamenal, skupina robila predskokana Ozzymu Osbournovi.

Dnes oslavuje Michael Bolton

O pár rokov, v roku 1983, Michael Bolton vydal skladbu „How Am I Supposed to Live Without You“ a bolo po rockerovi. Ostal pri baladách. 

Ako správny rocker sa ešte v roku 2000 postaral o rozruch na súde. 9.mája bol totiž potvrdený rozsudok, že skladba z roku 1991 „Love Is a Wonderful Thing“ je veľmi výrazne inšpirovaná rovnomennou skladbou z roku 1964. Bolton spolu so spoluautorom hitu a vydavateľstvom Sony Music Entertainment museli zaplatiť 5,4 milióna dolárov, čo bola vtedy najvyššia prisúdená čiastka za porušenie autorských práv, aká kedy bola udelená.

Takže dámy a páni. Spieva rocker Michael Bolton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *