TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Cradle of Filth dokončili nový album aj s novou klávesáčkou

Za pár dní to budú presne 3 roky, odkedy sme počuli novú hudbu od kapely CRADLE OF FILTH. Ich zatiaľ posledný album Cryptoriana: The Seductiveness of Decay už čoskoro dostane pokračovateľa. Dani Filth sa pre Knotfest vyjadril, že nový album už je hotový! Vynikajúce správy zo Suffolku v Anglicku. Cryptoriana bol zároveň posledný album s klávesáčkou a vokalistkou Lindsay Schoolcraft, ktorá sa vydala na sólovú dráhu. O jej novom albume Worlds Away sme písali len nedávno, avšak o jej náhrade zatiaľ nevieme prakticky nič, takže si musíme na oficiálne stanovisko kapely počkať. Isté však je, že sa už podieľala na nahrávaní nového albumu.

„Práve sme dokončili nahrávanie albumu, na ktorý sme mali more času, aby som bol úprimný. Mali sme šťastie, že Martin Škaroupka nahral bicie ešte pred aktuálnou krízou, a odvtedy sme všetci pridávali kúsok po kúsku. Ja som na albume pracoval najdlhšie, pretože bývam kúsok od štúdia, ale znamená to aj, že sme mohli na skladbách všetci pracovať oveľa viac, vrátiť sa k piesňam, upravovať veci a skúšať rôzne nové nápady. Pravdepodobne sme sa nezmestili do rozpočtu, ale je nám to maximálne jedno, pretože to bude náš najlepšie znejúci a najlepšie napísaný album, aký sme kedy urobili.“

„Bolo celkom uvoľňujúce mať toľko času bez tlaku uzávierok. Všetci sme svoje časti nahrávali separátne a od poslednej našej šou sme ani neboli pohromade. Takisto sme neboli ani s našou novou klávesáčkou, ktorá sa na albume podieľala, ale nehrala ešte žiadnu šou,“ uzavrel Dani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *