TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Ako vznikal nový album Whoosh! od Deep Purple (video)

Pár dní dozadu, konkrétne 7. augusta, vyšiel novučičký album Whoosh! od kapely DEEP PURPLE. Recenziu sme vám už priniesli, tak si teraz môžeme dať desaťminútové video, v ktorom sa legendárni rockeri rozhovorili o tom, ako nahrávka vznikala.

Whoosh! vyšiel cez vydavateľstvo earMUSIC a podpísal sa na ňom producent Bob Ezrin (známy svojou prácou s KISS, PINK FLOYD alebo ALICE COOPER). V tábore DEEP PURPLE ale nie je žiadnym nováčikom – postaral sa totiž o ich predošlé dva albumy Infinite z roku 2017 a Now What?! z roku 2013.

Pre Fox News sa spevák Ian Gillan vyjadril k tomu, aké je to vydať album v tomto bode kariéry kapely: „Je to príjemné, aby som bol úprimný. Cítim sa, akoby sme boli späť v 70. rokoch. Je to plné energie, čo ma absolútne fascinuje. Ako sa cítim? Jednoducho skvelo, pretože sme sa pri nahrávaní nesmierne bavili. Päť alebo šesť dní sme začiatkom roka strávili v Nemecku. Potom sme šli do Nashvillu na dva a pol týždňa, kde sme všetko spísali a naaranžovali. Prebehlo to nesmierne rýchlo. Potom som si prenajal chalupu na brehu rieky Cumberland, aby som mohol počuť hudbu až do rána v takomto krásnom prostredí pri Grand Ole Opry. No a v tak magickej atmosfére som v noci skladal. Ako sa cítim? Celkom dobre. Je super, keď dokončíte projekt a s výsledkom ste spokojný.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *