TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Vychádza kniha Dream Theater: Every Album, Every Song

Knižné vydavateľstvo Sonicbond Publishing vydáva novú kižnú publikáciu s názvom “Dream Theater: Every Album, Every Song” od autora Jordana Bluma.

Žiadna iná skupina neovplyvnila moderný progresívny metal tak rozsiahle ako práve americký kvintet DREAM THEATER. Skupina, ktorú v roku 1985 založili na hudobnej škole Berklee College of Music najprv pod názvom Majesty, gitarista John Petrucci, bubeník Mike Portnoy a basák John Myung, strávila 30 rokov objavovaním nových hraníc a hľadaním svojej identity. Aj keď iné bandy – napríklad QUEENSRŸCHE a FATES WARNING – vydláždili cestu progmetalovému subžánru, DREAM THEATER boli bezpochyby prvými, ktorí spojili vplyvy metalu a progresívneho rocku do novátorskej podoby nepredvídateľných inštrumentácií, do značne zložitých aranžmánov a výnimočného písania skladieb. Či už jemne alebo zreteľne, odvtedy zanechali svoje stopy na takmer každej prog-metalovej kapele, ktorá ich nasledovala.

V tejto knihe spisovateľ Blum skúma každý štúdiový album DREAM THEATER, okolnosti ich vzniku, zákulisie skladania, aby preskúmal, ako skupina ovplyvnila a posunula tento subžáner pri každom novom albume. Či už klasiky z 90-tych rokov ako “Images And Words” a “Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory”, postuláty z nového milénia ako “Six Degrees Of Inner Turbulence” a “Octavarium”, alebo dokonca najnovšie moderné úsilia ako “A Dramatic Turn Of Events” a “Distance Over Time”, každý jeden opus prispieva niečím dôležitým k tomu, aby dedičstvo DREAM THEATER bolo ničím ohromujúcim.

Blum je pomocným editorom v spoločnosti PopMatters, je držiteľom magisterského titulu MFA a je zakladateľom a šéfredaktorom nezávislého časopisu pre kreatívne umenie The Bookends Review. Zameriava sa predovšetkým na progresívny rock/metal a prispieva do mnohých ďalších publikácií ako Sonic Perspectives, Paste, Progression, Metal Injection, Rebel Noise, Prog a Sea Of Tranquility. Je autorom knihy “Jethro Tull On Track”, ktorú vydalo vydavateľstvo Sonicbond v roku 2019. Nakoniec svoje nahrávky realizuje pod pseudonymom Neglected Spoon. Vyučuje angličtinu na rôznych vysokých školách a momentálne žije vo Philadelphii.

Vychádza kniha Dream Theater: Every Album, Every Song

Prebal knihy “Dream Theater: Every Album, Every Song” od Jordana Bluma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *