TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Skladba “Whole Lotta Love” dostala titul ‘Greatest Riff Of All Time’

Riff Jimmy Pagea v skladbe LED ZEPPELIN “Whole Lotta Love” dostala titul najlepší riff všetkých čias podľa čitateľov časopisov Total Guitar a Guitar World.

LED ZEPPELIN a ich klasická kompozícia predbehla také skladby ako “Crazy Train” od Ozzy Osbourna, “Back In Black” od AC/DC a “Smoke On The Water” od DEEP PURPLE.

Magazín Total Guitar napísal: “V roku 1969, keď Neil Armstrong poprvýkrát vstúpil na Mesiac, Jimmy Page zahájil svoj vlastný obrovský skok pre ľudstvo.”

Gitarová figúra ‘Whole Lotta Love’ trvá len 2.7 sekundy, ale to sa premietlo okamžite do ďalšej dekády. Zatiaľ čo ostatné kapely ešte hrali v šesťdesiatych rokoch, ZEPPELIN týmto skočil rovnými nohami do sedemdesiatok.

“Nebol to ich prvý veľký riff, ale rozhodne to je ten definujúci. Týmto sa stal riff ústredným prvkom v gitarovej hudbe, a to je dôvod, prečo kapely hľadajú gitarový riff, ktorý by popoháňal celú skladbu – niekdy aj celú kariéru.”

Top 10 najlepších riffov všetkých čias podľa časopisov Total Guitar a Guitar World:

01. Whole Lotta Love (LED ZEPPELIN)
02. Crazy Train (OZZY OSBOURNE)
03. Back In Black (AC/DC)
04. Smoke On The Water (DEEP PURPLE)
05. Ain’t Talkin’ ‘Bout Love (VAN HALEN)
06. Enter Sandman (METALLICA)
07. Iron Man (BLACK SABBATH)
08. Walk (PANTERA)
09. La Grange (ZZ TOP)
10. Purple Haze (Jimi Hendrix)

K ďalším riffom v rebríčku patria, “Smells Like Teen Spirit” od NIRVANA, “Killing In The Name” od RAGE AGAINST THE MACHINE alebo “Psychosocial” od SLIPKNOT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *