TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Rob Halford pripravuje bluesový album

Rob Halford začal pracovať na svojom debutovom bluesovom sólovom albume. Frontman JUDAS PRIEST na ňom spolupracuje s rovnakým tímom, ktorý mu pomáhal vytvoriť aj vianočný album “Celestial”, ktorý vyšiel v pred sviatkami v roku 2019. V tíme sa nachádza aj jeho brat Nigel a synovec Alex (syn basgitaristu Iana Hilla z Judas Priest).

Halford potvrdil práce na bluesovom albume v rozhovore pre podcast Darrena Paltrowitza, kde bol hosťom.

Halford povedal: “Dávam Vám to exkuzívne. Naozaj sme začali pracovať na tom bluesovom albume s mojím bratom, synovcom a priateľmi na doske, ktorá dostala názov ‘Celestial’. Sú to veľmi talentovaní jedinci. …a blues? … ten ma nikdy neopustil, je to súčasť rock and rollu. Takže začalo sa to a pomaly dávame jednotlivé kúsky dohromady. Nemáme stanovený časový plán.”

Pred niekoľkými rokmi Rob prejavil záujem o vytvorenie a nahranie bluesového albumu: “Keď som sa v dospievaní stal muzikantom, začal som počúvať aj staré bluesové hviezdy ako Bessie Smith, Little Walter, Howling Wolf, Muddy Waters. Dalo mi to smer a ja som chcel vedieť, čo môj hlas dokáže v takýchto polohách. Takto som sa naučil narábať so svojím hlasom.”

Aj v roku 2015 Halford prehlásil, že má záujem urobiť bluesový album a popritom povedal, že by rád robil aj iné, nemetalové projekty, aby preskúmal, čo dokáže jeho hlas.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *