TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Protestujúci pustili v New Yorku skladbu Breaking the Law do ukradnutých policajných rádií

Pravdepodobne ste zaregistrovali správy o protestoch v USA proti polícii. Práve nepokoje sú dôsledkom zbytočnej smrti Georga Floyda, ktorého úmrtie má na svedomí polícia a jej neprimeraný zákrok. V New Yorku sa, tak ako vo viacerých ďalších veľkých mestách, konajú protesty, ktoré priniesli aj jednu úsmevnejšiu správu.

Protestujúci ukradli policajným hliadkam rádiá a púšťali do nich klasiku Breaking the Law od JUDAS PRIEST. Tematická skladba z albumu British Steel sa tak stala symbolom protestov v New Yorku, kde sa protestujúci zmocnili rádií dokonca tri noci po sebe. Jasný odkaz policajtom, no nie?

Pieseň vznikla z nápadu gitaristu Glenna Tiptona a sám Rob Halford sa k nej vyjadril takto: „Ukázalo sa, že sa z nej stala jedna z metalových klasík všetkých čias. Základ skladby vznikol, ak si dobre pamätám, v starom dome Ringa Starra, keď sme nahrávali album. Hudba bola skvelá a text mal pri skladaní takisto svoje miesto. Zaujímavé je, že prišiel prakticky odnikiaľ. Breaking the Law: kde sa to preboha vzalo? Nemám tušenia. Prerástlo to ale do tematickosti, ktorú PRIEST nikdy predtým nepokryli.“

Je až neuveriteľné, že pieseň má už 40 rokov! Človek by si povedal, že ho to po toľkých živých vystúpeniach už prestane baviť hrať aj spievať. Rob Halford to ale vidí inak: „Každú noc je to iné, než to bolo predtým a vždy sa mi zdvihne hladina adrenalínu, keď počujem, ako sa rozozvučia gitary. Ďalšou vecou je prepojenie s publikom. Každý totiž mal nejakú potýčku s policajtom a rád si zakričí o porušovaní zákona, no nie?“ Absolútna legenda – ako skladba, tak aj Halford!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *