TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Peter Jackson zrežíruje dokument o poslednom roku The Beatles

Cenami ovenčený režisér Peter Jackson už sa nevie dočkať, kedy vypustí do kín svoj dokument o skupine THE BEATLES. Film s celým názvom The Beatles: Get Back vyjde 4. septembra cez spoločnosť Disney a bude zachytávať posledný rok kapely.

Poskladaný bude z viac ako 55 hodinových video útržkov z roku 1969 tak, aby počas dvoch hodín zachytil tie najpodstatnejšie momenty z nahrávania albumu Let It Be. Obsahovať bude doposiaľ nevidené zábery zo štúdia aj zákulisné zábery z legendárneho predstavenia na streche v Londýne roku 1969.

Sám Peter Jackson sa o filme vyjadril ako o spojení „fly on the wall“, a teda o zážitku, kedy sa fanúšikovia pomocou stroja času presunú priamo do roku 1969. „Posadíme sa do štúdia a budeme sledovať štvoricu priateľov, ako spolu tvoria skvelú muziku“, dodal.

Get Back sa zároveň zameriava aj na rozpracovanie pôvodného filmu Let It Be z roku 1970, takisto z rovnakej udalosti. Ringo Starr sa voči novému filmu vyjadril pozitívne. Jeho známemu sa údajne zveril, že je rád, že to nevyzerá tak, akoby členovia skupiny po celý čas nahrávania so sebou súperili a hádali sa. Práve pôvodný film z roku 1970 ukazoval najmä túto negatívnejšiu stránku, čo podľa Ringa vôbec nebola pravda: „Jednoducho to tak nebolo. Boli to hodiny smiechu a hrania hudby a vôbec nie toho, čo ukázala pôvodná verzia. Bolo tam kopec radosti a myslím si, že Peter to ukáže. Podľa mňa bude táto nová verzia oveľa viac mierumilovnejšia a láskavá, presne tak, ako sme to vtedy prežívali.“

Peter Jackson je známy predovšetkým vďaka svojim veľkofilmom – trilógie Pán prsteňovHobit. Na výnimočný režisérsky a producentský um upozornil aj v roku 2018 s dokumentom Nikdy nezostarnú (v originály They Shall Not Grow Old) z prostredia 1. svetovej vojny. Film ukazuje, podobne ako Get Back, doposiaľ nevidené zábery, ktoré sú navyše kolorované.

 


Použité zdroje:
rollingstone.com, Fotografie: NEIL HALL/EPA-EFE/Shutterstock, ITV/Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *