TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Srbský EXIT festival už o pár týždňov

Vďaka veľmi úspešnému priebehu očkovania v Srbsku sa v lete môže uskutočniť festival EXIT, potvrdil starosta mesta Novi Sad Miloš Vučević. Fanúšikovia nielen elektronickej hudby sa už teraz môžu tešiť na hviezdy ako David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomon, Paul Van Dyk, Boris Brejcha, Metronomy či Sepultura. A ďalšie mená pribudnú čoskoro. Festival sa uskutoční v srbskom meste Novi sad od 8. do 11. júla.

Vstup na EXIT festival bude umožnený všetkým zaočkovaným a osobám s preukázanou prítomnosťou protilátok. Aby bol festival prístupný všetkým, ostatní festivaloví návštevníci sa budú môcť pred vstupom otestovať antigénovým testom. Už v súčasnosti je možné cestovať do Srbska s negatívnym PCR testom, očakáva sa, že od júna testovanie pri vstupe do krajiny nebude požadované vôbec. V Srbsku môžu v súčasnej dobe o očkovanie požiadať a byť zaočkovaní aj cudzinci.

Sme nadšení z tejto novinky, z možnosti konečne osláviť život spolu s publikom z celého sveta! Ak zoberieme do úvahy starosti, ktorým čelíme už dlhšie ako rok, už teraz cítime, že veľký tresk pozitívnej energie vytvorí novú dimenziu festivalového zážitku a tohtoročný EXIT sa tak stane jedinečným v jeho histórii,“ uviedol Dušan Kovačević, zakladateľ a generálny riaditeľ festivalu EXIT. Zatiaľ nie je jasné, či bude obmedzenie kapacity festivalu, o tom bude rozhodnuté v nasledujúcich týždňoch.

EXIT festival patrí už dlhšie medzi najlepšie európske festivaly. Bol založený v roku 2000 v University Parku ako študentské hnutie za mier a slobodu v Srbsku a na Balkáne. Za ostatných 20 rokov sa rozrástol na jeden z najvýznamnejších hudobných festivalov na svete. Jeho výnimočnosť podčiarkuje aj miesto konania – unikátna Petrovaradínska pevnosť, jedna z najväčších a najkrajších európskych pevností 18. storočia. Festival sa koná na brehoch Dunaja v Novom Sade, kúsok od srbského hlavného mesta Belehrad. EXIT je dvojnásobným držiteľom ceny pre Best Major Festival 2014 a 2017 European Festival Awards, a mnohých ďalších cien. Doteraz ho navštívili viac ako 3 milióny ľudí z viac ako 70 krajín. Štvordňový festival, ktorý si každoročne obľubuje viac a viac Slovákov, ponúka koncerty mnohých hudobných žánrov – od rocku, popu, hardrock punku, death metalu až po techno, reggae, disco, indie, hip-hop, grime, dubstep a mnoho ďalšieho – celkovo viac ako 1000 umelcov na viac ako 40-tich pódiách a hudobných zónach.

https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/exit-festival/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *