TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Dirty Old Dogs vydávajú tretí album spolu s retro ladeným videoklipom

DIRTY OLD DOGS vydávajú album Let’s Burn Heaven Again, ktorý je od 21. mája 2021 dostupný na všetkých streamovacích platformách. Dosku neo-psychedelic rockovej kapely sprevádza retro ladený videoklip rovnomennej skladby, ktorého nakrúcanie sa chopil režisér a kameraman hudobných klipov Mohamed Al Hashme. Tretí album vznikol v štúdiu kapely, mixu a masteringu sa chopil Michal ‘Amák’ Šťastný z Golden Hive.

Písně jsme tvořili zhruba dva roky. Hledali jsme zvuk vystihující téma desky. Z původní intimní zpovědi o mém rozchodu, nemoci hlasivek a existenční krizi vznikl během celosvětové pandemie příběh bolestivých změn, bez kterých nelze dojít katarze. Jedním z těchto prožitků bylo i ukončení spolupráce s naším bubeníkem a kamarádem Vojtěchem Pietrem, se kterým jsem hrál přes čtrnáct let. Album Let’s Burn Heaven Again symbolizuje rituál vypálení něčeho krásného a milovaného, co by nás ale samotné vnitřně sežehlo na uhel, pokud bychom sami neškrtli zápalkou,” hovorí frontman, gitarista a spevák Tomm Prochazka (ex-Nylon Jail).

Ústrednú tému nahrávky, očistu ohňom, spracovala kapela nielen hudbou, ale aj tromi videoklipmi. Tých sa chopili traja režiséri, medzi ktorými je aj frontman skupiny Prochazka. Hlavnou a jedinou postavou aktuálneho klipu Let’s Burn Heaven Again je speváčka Veronika ‘Reimi’ Kudlíčková, ktorej hlas znie tiež v refréne sfilmovanej skladby. V záberoch, ktorými autori skladajú poctu kultovým filmom Quentina Tarantina, sa Kudlíčková preháňa vo veteráne Škoda Laurin & Klement, zapožičaného zo súkromnej zbierky Vítězslava Zezulu. Tento automobil sa objavil napríklad v seriáloch Českej televízie.

Jedná se o třetí společnou práci na klipu s kapelou. Libuji si v devastujících námětech, vidím v nich spoustu ukryté krásy. Proto se mi koncept alba o ničení a spalování, ta až spirituální myšlenka, líbila. I přesto, že je toto téma často zpracováváno, vždy má pro mě velkou sílu. Dle mého bychom si měli tyto procesy obnovy uvědomovat a připomínat. Stejně jako se bavit o smrti, abychom pochopili život,” hovorí o natáčaní videoklipu režisér Mohamed Al Hashme.

Let's Burn Heaven Again, Dirty Old Dogs
Let’s Burn Heaven Again, Dirty Old Dogs

DIRTY OLD DOGS vznikli roku 2015. Vyhrali niekoľko kapelných súťaží, ako napríklad Boom Cup 2017 alebo Jump into Colours, vďaka čomu potom vystúpili na Colours of Ostrava. Zahrali si aj na festivale Colour Meeting alebo v uliciach Ostravy. Začiatkom roka 2020 pochodili v rámci turné nemecké kluby. Tento mesiac sa chystajú na hlavné pódium festivalu Hradecký slunovrat v Hradci nad Moravicí, kde boli pozvaní ako víťazi minuloročného kola festivalovej súťaže Welcome scéna.

Facebook: www.facebook.com/dirtyolddogs7
Instagram: www.instagram.com/dirty_old_dogs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *