TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Na druhý svet sa pobral legendárny Lee Kerslake

Včera, teda 19. septembra v skorých ranných hodinách zomrel po dlhom boji s rakovinou bývalý člen kapely Ozzy Osbournea a URIAH HEEP, bubeník Lee Kerslake. Mal 73 rokov.

“S ťažkým srdcom zdieľam, že Lee Kerslake, ktorý bol mojím priateľom dlhých 55 rokov a jeden z najlepších bubeníkov, s ktorými som hral, prehral dnes ráno o 3:30 svoj boj s rakovinou,” napísal na sociálnych sietiach  klávesák Ken Hensley, Kerslakeov dlhoročný kolega z URIAH HEEP. “Zomrel pokojne, chvála Bohu, bude mi veľmi chýbať.”

Líder URIAH HEEP gitarista Mick Box napísal na Facebook: Lee bol jeden z najláskavejších ľudí na svete, okrem toho že bol mojím bratom, bol skvelým bubeníkom, spevákom a skladateľom! Miloval život a bol milovaný svojimi fanúšikmi!”

Kerslake sa pridal k Uriah Heep koncom roku 1971 a podieľal sa na deviatich hudobných albumoch skupiny, počínajúc Demons and Wizards z roku 1972. 

Lee bol členom Ozzyho kapely v rokoch 1980 a 1981 počas éry gitaristu Randy Rhoadsa a účinkoval na jeho prvých sólových albumoch.

Hrať v skupine prestal kvôli zdravotným problémom v roku 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *