TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Mike Portnoy nahráva Petrucciho sólový album

Bývalý člen DREAM THEATER – škopkár Mike Portnoy – nahráva bicie na sólový album bývalého kolegu z DREAM THEATER – gitaristu Johna Petrucciho, ktorý dostal názov “Terminal Velocity”. S albumom im pomáha aj basák Dave LaRue (DIXIE DREGS).

Portnoy prezradil svoju účasť na nahrávaní “Terminal Velocity” cez sociálne siete včera, teda v stredu, 1. júla. Zároveň odhalil aj tracklist a video ochutnávku.

Artwork albumu vytvoril Sean Mosher-Smith z Echo Designlab.

Koncom januára Portnoy prehlásil, že by zase rád robil hudbu s Petruccim.

“Terminal Velocity” tracklist:

01. Terminal Velocity

02. The Oddfather

03. Happy Song

04. Gemini

05. Out Of The Blue

06. Glassy-Eyed Zombies

07. The Way Things Fall

08. Snake In My Boot

09. Temple Of Circadia

Bubeník záujem o spoluprácu ohlásil len pár týždňov potom, čo sa objavili na sociálnych sieťach dve fotografie ich dvoch s rodinami, urobené počas Vianoc pri stromčeku v Rockefellerovom Centre v New York City.

Portnoy povedal: “Obaja sme mali radi spolu robiť hudbu a tých spoločných 25 rokov v DREAM THEATER a LIQUID TENSION EXPERIMENT bolo úžasných. Rád by som s ním išiel aj na turné ‘G3’.”

“Spätne, keď sa na to pozerám, mali sme medzi sebou zvláštny vzťah, aký len medzi bubeníkom a gitaristom môže byť,” a pokračuje. “Dá sa to vidieť aj medzi Larsom [Ulrich] a Jamesom [Hetfield] z METALLICA, Dimebagom [Darrell Abbott] a Vinniem [Paul Abbott] z PANTERA, alebo Eddiem a Alexom Van Halenom. Myslím si, že s Johnom sme mali niečo podobné.”

“Chýba mi profesionálna spolupráca s Johnom. V rámci osobných vzťahov a našich rodín máme teraz nadštandardné vzťahy a bola by škoda, keby sa to neprenieslo aj do nášho profesionálneho života. Dúfam, že to dokážeme.”

A ako asi bude znieť obnovená spolupráca s Petruccim? Portnoy odpovedá: “Ak ste počuli prvých 10 albumov DREAM THEATER, tak presne taký zvuk to bude mať. Myslím si, že DREAM THEATER a LIQUID TENSION tvorili peknú kombináciu našich štýlov spolu s ostatnými členmi týchto kapiel. Myslím si, že John a ja máme osobité štýly. Napísali sme stovky piesní, a preto si myslím, že nie je ťažké uhádnuť, ako budú znieť.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *