TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Killswitch Engage vydali nečakaný dodatkový album Atonement II B-Sides For Charity

Kapela KILLSWITCH ENGAGE vydala minulý rok dlho očakávaný a veľmi úspešný album Atonement. Asi najvýraznejšou skladbou z nahrávky bola a je The Singal Fire, kde sa stretli obaja speváci – aktuálny Jesse Leach aj minulý Howard Jones. Len pár dní dozadu sa KSE rozhodli vydať kratučký album Atonement II B-Sides For Charity, na ktorom nájdeme šesticu skladieb.

Ide o piesne, ktoré sa z rôznych dôvodov nedostali na album Atonement. Zároveň treba dodať, že nejde o žiadne nedorobené veci, práve naopak. Viaceré, ak nie všetky, by si svoje miesto na plnohodnotnom albume s kľudom obhájili. Do 8. mája sú exkluzívne k dispozícii na Bandcampe YouTube. Všetky zarobené peniaze poputujú na fond pomáhajúci ľuďom zasiahnutým COVID-19.

Spevák a skladateľ kapely, Jesse Leach, sa vyjadril k nečakanému vydaniu albumu: „Skladby sa nedostali na výslednú podobu albumu Atonement. Výber skladieb, ktoré sa použijú, a ktoré nie, je pre mňa vždy náročný proces. Aj keď každá jedna pieseň, ktorá sa na album dostala, mi dáva na ňom najväčší zmysel, stále majú pre mňa veľký význam všetky skladby, ktoré zložím. Keď nám napadlo, že by sme vydali B-stranu a výťažok venovali na charitu, hneď sme sa do toho s celou kapelou pustili. Na tie skladby som hrdý – že to dotiahli až k vydaniu a zároveň pomôžu druhým, čo už je len obrovským bonusom.“

Ďalej pokračuje: „Skladby som napísal vo veľmi ťažkom životnom období. Sú písané z dvoch perspektív: z pohľadu frustrovaného a nahnevaného muža v problémoch, ktorý má životnú krízu týkajúcu sa viery, života samotného a lásky a muža hľadajúceho a nachádzajúceho vôľu a silu zmeniť pohľad na vec, skúsiť to znovu a prebojovať sa cez to všetko. Všetky skladby na albume pre mňa majú hlboký zmysel. Pokiaľ ide o texty, tak sú to jedny z mojich úplne najobľúbenejších, aké som kedy napísal. Rozprávajú príbeh z môjho pohľadu na svet okolo. Veľká vďaka patrí vydavateľstvu Metal Blade za podporu.”

Atonement II B-Sides For Charity tracklist:

01. To The Great Beyond
02. Hollow Convictions
03. Killing Of Leviathan
04. No Devotion
05. I Feel Alive Again
06. Prophets Of Treason

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *