TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Zomrel Little Richard

Rocková legenda Little Richard zomrel vo veku 87 rokov. Jeho syn Danny Penniman informoval o jeho smrti hudobný plátok Rolling Stone a ďalej referoval, že príčina jeho smrti zatiaľ nie je známa.

Little Richard, vlastným menom Richard Wayne Penniman, bol americký spevák, hudobník a skladateľ. Je už šesť dekád jednou z najvplyvnejších osobností hudobnej kultúry. Jeho najvýznamnejším obdobím bola druhá polovica 50. rokov 20. storočia, kedy jeho dynamická hudobná produkcia a charizmatické šoumenstvo položili základ pre rockenrollový prejav.

Little Richard je držiteľom viacerých ocenení vrátane uvedenia do Rock And Roll Hall Of Fame. Jeho Skladba “Tutti Frutti” je od roku 2010 súčasťou zbierky kongresovej knižnice.

Jeho legendárny debut “Here’s Little Richard” (1957) bol odvážny a priniesol ikonické skladby ako “Tutti Frutti” a “Long Tall Sally”. Nasledujúci z roku 1958 “Little Richard” to dokazuje a hity ako “Lucille”, “Good Golly Miss Molly” to len potvrdzujú.

Ray Charles Little Richarda v roku 1988 na svojom koncerte opísal ako muža, ktorý naštartoval hudbu, ktorá nastavila tempo pre mnoho z toho, čo sa hráva dnes. Ďalší priekopník rokenrolu, Bo Didley, nazval Little Richarda ako jedného z géniov šoubiznisu, ktorý ovplyvnil hudobný priemysel. Všetci Little Richardovi súčasníci: Elvis Presley, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Everly Brothers, Gene Vincent a Eddie Cochran nahrali coververzie skladieb Little Richarda. Presley v roku 1969 poznamenal, že jeho dva prvé prelomové albumy z roku 1956 boli inšpirované Little Richardovým štýlom, lebo on bol podľa neho ten najlepší.

https://youtube.com/watch?v=LVIttmFAzek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *