TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Virtuálna oslava života Cliffa Burtona

Život tragicky zosnulého člena skupiny METALLICA, basgitaristu Cliffa Burtona, sa slávnostne pripomenul 10. februára na tzv. “Cliff Burton Day”, kedy by oslávil svoje 59. narodeniny na Twitch.tv/GomezGrip. V tento deň bol vysielaný špeciálny priamy prenos o 19:00. Toto podujatie viedol Nicholas Gomez s hosťami ako Mike Bordin (FAITH NO MORE), Michael Alago, Fred Cotton, James McDaniel, John Marshall, Harald Oimen, Metal Maria, Corrine Lynn, Sean Killian a iní. Teraz sa dá pozrieť celý prenos zo záznamu.

Cliff Burton sa ku kapele METALLICA pripojil v roku 1982 ako náhrada za Rona McGovneyho. Prvý album, ktorý s nimi nahral, bol Kill ’Em All a prvý koncert absolvoval 5. marca 1983 v San Franciscu. Ďalšie dva albumy, Ride The Lightning a Master of Puppets, sa stretli nielen s veľkým úspechom u ľudí, ale aj u kritiky. Bol známy svojím špecifickým poňatím basy, keď basgitara bola sólovým nástrojom, ale udržala si aj harmonickú a rytmickú úlohu v kapele. Dodnes je považovaný za najlepšieho basgitaristu skupiny.

Zomrel dňa 27. septembra 1986, keď v severnom Švédsku autobus skupiny dostal šmyk a prevrátil sa. Burton bol uvedený do siene slávy Rock and Roll Hall of Fame ako člen Metallicy 4. apríla 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *