TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Soilwork a ich druhá novinka Desperado

Už 25 rokov sú na scéne švédski melodickí death metalisti SOILWORK. Ich najnovšia trilógia, alebo presnejšie The Feverish Trilogy, pod ktorou vydajú trojicu skladie, opäť ožila. Po prvom vydanom songu Feverish vypustili do sveta ďalší, v poradí druhý singel s názvom Desperado. Sprevádza ho aj videoklip a v blízkej budúcnosti sa dočkáme ešte jedného a posledného prekvapenia.

Celý koncept The Feverish Trilogy vznikol ako oslava babylonskej bohyne smrti, ktorá kedysi rozohnila svet a spravila z neho vzrušujúcejšie miesto. Skladba Desperado je momentálne vo verzii rádiovej piesne, presnejšie zostrihaná tak, aby vyhovovala rádiovému prehratiu. S tým môžeme špekulovať o tom, že skladba bude mať vo svojom origináli viac minút a pribudnú nové pasáže.

Skupina sa vyjadrila o skladbe Desperado nasledovne: Desperado, podobne ako Feverish, je skladba o tom, ako jedna emócia dokáže kompletne ovládnuť bytosť a celú ju pohltiť. Desperado je o tom, čo leží za tým a ešte ďalej; je o miestach, ktorým sa normálne vyhýbate. Nech robíte, čo robíte, vždy tam ale budú. Pieseň je metalovým chaosom a šokovým rockom pre tých z nás, ktorí túžia po ceste preč.“ Zatiaľ posledný, v poradí 11. album Verkligheten vyšiel kapele v januári minulého roku.


Použité zdroje:
metalinjection.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *