TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Skupina Harlej oslavuje 25 rokov existencie

Skupina Harlej nahrala tento rok, keď oslavuje 25 rokov existencie, svoj už trinásty album s názvom Smutku dávám sbohem. Vyšiel začiatkom marca a prvýkrát sa Harlej dočká okrem CD a digitálnej podoby aj vydania vinylu, a to v podobe limitovaného nákladu, ktorý je očíslovaný.

Nový štúdiový album skupiny vyjde takmer presne tri roky po predchádzajúcej úspešnej albumovej nahrávke Hodný holky zlý kluky chtěj. Obsahuje 11 pôvodných piesní, väčšinou od kapelníka Tondu Rauera. V plnej sile sa k textovaniu vrátil ich dlhoročný kamarát Tomáš Miřátský, ktorý napísal väčšinu textov z prvých albumov.

„Ač slogan Smutku dávám sbohem vznikl absolutní náhodou, už v průběhu přípravy alba dal všemu asi určitej směr,“ ozrejmuje Tonda Rauer význam titulnej piesne a dodáva: „Každej máme občas chvíle, kdy už chceme a potřebujeme dát nějakýmu svýmu smutku sbohem. Navíc si každej tu možnost zasloužíme. Věřím tomu, že nejsme na světě kvůli tomu, abychom se trápili.“

Skupina Harlej oslavuje 25 rokov existencie

Skladba Tráva je spomienka na autorskú spoluprácu s pôvodným spevákom Vláďom Šafránkom predčasne zosnulým pred necelými dvoma rokmi. „Vláďa přišel s nápadem na tuto píseň kdysi při přípravě nahrávek pro Brain, ale ať jsme s ním dělali cokoliv, pořád z toho byla písnička typická pro Harlej.“  K nahrávaniu piesne A já tě nechci! si kapela k spolupráci pozvala speváčku a harmonikárku zo skupiny Tři sestry. „Kytarová vyhrávka, kterou jsem do písničky nahrál, mi evokovala harmoniku Tří sester, a protože mám Tři sestry hodně rád, bylo to už od kousek od kroku udělat song jako duet se Supicí. Vznikla tak určitě nejveselejší písnička celýho alba.“

Album Smutku dávám sbohem nahral Harlej v stálom zložení Tomáš Hrbáček (spev), Tonda Rauer (gitara), Kolinss (basová gitara), Libor Fanta (bicie), Milan Hoffmann (gitara).

foto: Evina Schmidova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *