TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Rockeri zapletení do vrážd

Chtiac či nechtiac, stalo sa. Aj naše zbožňované a idealizované rockové hviezdy môžu v živote zakopnúť a dostať sa do problémov s políciou. Väčšinou ide o malé či väčšie priestupky, prípadne nejaký trestný čin. No niekedy však išlo aj o život…

Keith Moon

Bubeník The Who bol vždy známy svojou divokou povahou a rôznymi výstrelkami. V januári 1970 sa zúčastnil otvorenia Red Lion pubu v Hatfielde. Partia skinheadov začala útočiť na neho a pár ľudí, s ktorými tam bol, kvôli jeho bohatstvu (prišiel na Bentley a objednával si drahé pivo). Hádzali kamene a mince na jeho auto a bránili mu odísť. Vtedy vystúpil z auta Moonov šofér a bodyguard Neil Boland a konfrontoval útočníkov pred autom. Keith sa snažil zachrániť seba a priateľov, tak nastúpil do auta, aj keď vôbec nebol triezvy a snažil sa ujsť. Nevšimol si však, že Boland skončil pod autom a bol ťahaný dole po ceste. Umrel ešte v tú noc v nemocnici. Keith Moon bol obvinený z Bolandovho zabitia, jazdy pod vplyvom alkoholu a šoférovania bez vodičáku. O šesť týždňov bola smrť Neila Bolanda označená za nehodu, ale Moona to strašilo do konca života.

Sid Vicious

Sid a Nancy = Rómeo a Júlia punkového sveta. Žili spolu, ľúbili sa a spolu aj brali obrovské množstvá heroínu. Ráno 12. októbra 1978 sa Sid údajne zobudil z drogového omámenia a našiel Nancy Spungen na podlahe v kúpeľni ich hotelovej izby. Zrejme zomrela na vykrvácanie po jednej bodnej rane do brucha. Z vraždy bol hneď obvinený Sid, aj keď povedal, že si nepamätá, čo sa stalo. Ďalšia teória hovorí o tom, že ju zavraždil jeden z ich dílerov, ktorý bol tú noc v byte. Kým sa však stihol uskutočniť súd, Sid, neschopný žiť bez svojej lásky, spáchal v 21 rokoch samovraždu. Prípad bol uzavretý.

Vince Neil

Spevák Motley Crue aj s celou kapelou neboli žiadni anjelici, všetci vedeli, ako to roztočiť. Počas jednej takejto párty 8. decembra 1984 sa Vince a Nicholas Razzle Dingley, bubeník Hanoi Rocks, rozhodli, že sa odvezú do obchodu po novú zásobu alkoholu. Neil šoféroval, Razzle sedel vedľa neho, spevák stratil kontrolu nad autom a napálili to do ďalšieho auta. Najhoršie to schytal 24-ročný Dingley a podľahol zraneniam skôr, ako s ním stihli doraziť do nemocnice. Neil, ktorý mal minimálne poranenia, skončil na 15 dní vo väzení a k tomu mu nabalili verejnoprospešné práce, podmienku a vysoké odškodné pre rodiny (Dingleyho aj dvoch pasažierov z druhého auta, ktorí mali poškodenie mozgu). Tretí album Motley Crue Theatre Of Pain je venovaný bubeníkovej pamiatke.

Jim Gordon

Jima Gordona poznáme ako bubeníka, ktorý spolupracoval s najväčšími hviezdami – Johnom Lennonom, Ericom Claptonom, Alice Cooperom, Joeom Cockerom a mnohými ďalšími. Ale poznáme ho aj ako schizofrenika, ktorý počul rôzne hlasy. Tie ho presviedčali, aby hladoval, nespal alebo hral na bicie. Jeden z hlasov, ktoré v hlave počul, bol jeho matky, a tak ju v roku 1983 umlátil kladivom k smrti. Aj keď zápasil s duševnou chorobou celý život, v dospelosti sa to zhoršilo. Na súde síce uznali, že je psychicky chorý, no nemohol sa tým brániť kvôli zmenám v právnom systéme, a tak bol v roku 1984 odsúdený na 16 rokov vo väzení. Dodnes je zavretý v špeciálnom psychiatrickom väzení v Kalifornii. 

The Beatles

Ani nie tak oni, ako údajne ich skladba zapríčinila smrť hneď niekoľkých ľudí. Charles Manson počul v Helter Skelter hrozbu blížiacej sa rasovej vojny. „Nie je to moje sprisahanie. Nie je to moja hudba. Počujem, čo z nej ide. Hovorí povstaň. Hovorí zabi. Prečo obviňovať mňa? Ja som nenapísal hudbu,“ hovorí Charles. Ako to s Mansonom bolo, to všetci už poznáme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *