TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Kto všetko ruší koncerty kvôli koronavírusu?

Koronavírus je momentálne témou číslo jeden po celom svete. Niekoľko jeho druhov spôsobuje paniku a ovplyvňuje životy miliónov ľudí. Celkovo je momentálne potvrdených viac ako 116 000 prípadov s viac ako 4000 obeťami a okolo 65 000 vyliečenými pacientmi. Zmeny v každodennom fungovaní sa týkajú aj hudobníkov, ktorí musia rušiť koncerty po celom svete, prípadne ich presunúť o pár mesiacov na čas, kedy sa predpokladá zlepšenie situácie. Faktom je, že stále presne nevieme, ako bude vírus reagovať na vyššie teploty (a zvýšenie koncentrácie UV žiarenia), či po vyliečení pacienta zostáva RNA vírusu v tele, či je choroba sezónna, podobne ako chrípka, a dokonca nevieme ani to, či sa vírus môže z tela človeka ďalej vylučovať. Rovnako tak nie sú známe informácie o rýchlosti mutovania. Po mierne informačnom úvode prinášame prehľad zrušených alebo odložených vystúpení, resp. celých koncertných turné:

TESTAMENT zrušili koncert v Miláne 25. februára, LACUNA COIL zrušili ázijské a austrálske koncerty, MARILYN MANSON zrušil koncert v Hongkongu 18. marca, SLIPKNOT zrušili Knotfest v Japonsku aj ďalšie koncerty v Ázii, TRIVIUM odložili vystúpenia v Ázii a Európe na neurčito, PEARL JAM odložili severoamerické turné, GREEN DAY boli nútení posunúť celé ázijské turné, AVRIL LAVIGNE zrušila koncerty v Ázii, MADONNA zrušila svoje nadchádzajúce vystúpenia, NINE INCH NAILS a OZZY OSBOURNE sa odhlásili z plánovaných vystúpení, rovnako tak YUNGBLUD s ich cestou po Ázii.

Práve dnes bol v Českej republike vydaný zákaz zhromažďovania sa na kultúrnych podujatiach s viac ako 100 ľuďmi. Ovplyvnilo to napríklad vypredaný koncert HORKÝŽE SLÍŽE v Brne a desiatky ďalších podujatí naprieč krajinou. Rušenie sa týka hudobníkov prakticky zo všetkých žánrov.

Československý beat-festival sme na rocker.sk spomínali aj dnes ráno. Bohužiaľ, tento ročník sa úplne ruší. Prikladáme celé vyjadrenie organizátora:

Vzhledem k nařízení vlády ohledně koronaviru se bohužel Československý-beat festival ruší. Všechny zakoupené vstupenky je možné vrátit v místě zakoupení. Děkujeme za pochopení.

Osobně je mi to velice líto, protože jsem ztratil téměř rok práce, o penězích nemluvě. Překládat to na jiný termín nemá smysl, kdyby to byl koncert jedné kapely, asi by to nebyl problém, ale na přeložení festivalu nemám ve svém věku ani sílu, ani další peníze, které by se musely znovu dávat do reklamy atd. atd.
Děkuji všem za pochopení a na shledanou v lepších beatových časech.

Ivan Rössler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *