TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Halloweenska rockovo-metalová nádielka videoklipov

Halloween je už pred dverami a okrem jadierok sa každý rok v tekvici, aspoň pre nás rockerov i metalistov, skrýva aj niečo navyše. Minulý rok sme mali halloweenske skladby, tento rok sme vybrali niekoľko klipov, ktoré naháňajú strach alebo minimálne dobre pobavia. Čo si z nich vyberiete, je už len na vás.

1. Panic! At The Disco – Emperor’s New Clothes

Brandon Urie ako pekelník? Prečo nie, veď možné je všetko. Možno aj preto sme sa dočkali od americkej rockovej kapely nového hororového klipu. Je to pokračovanie k videu pesničky This is Gospel, kde na konci Urie zomiera. V Emperors New Clothes sa prepadá do hlbín pekelných a… Čo sa mu stane, si pozrite sami.

2. Evanescence – Going Under

Aj Amy Lee a zvyšok kapely EVANESCENCE sa nevyhli príšerám. V klipe z roku 2003 ich obklopili zombie. Nikoho však nezjedli. Zrejme im ich hudba počarovala dostatočne na to, aby neboli hladní a neodniesla si to kapela. Pesnička ku klipu sa objavila na albume Fallen, ktorý bol zároveň debutovou doskou kapely.  

3. Helloween – Halloween

K Halloweenu patrí aspoň zopár tekvíc. A o tie sa postarali starí dobrí HELLOWEEN. Dnes už postarší páni radiaci sa k dobrej metalovej klasike sa ešte za mlada na chvíľu vybehli vyblázniť do lesa. Je však fajn, že si nezabudli so sebou zobrať aj svoje náčinie. Ešte si k tomu prirátajte lesné víly (alebo žeby to boli čarodejnice?) a svetlonosa Jacka a dostanete perfektný halloweensky klip. Video aj pieseň síce vznikli v roku 1987, no treba uznať, že Helloween nikdy neomrzia.

4. Avenged Sevenfold – A Little Piece Of Heaven

Pre niekoho malý kúsok neba, pre iného skôr snáď ochutnávka pekla. Presne tak môže pôsobiť animovaný klip kapely AVENGED SEVENFOLD k pesničke z roku 2007, ktorá sa objavila na albume názvu zhodného s kapelovým. Keď sa však človek aspoň trochu zamyslí i nad textom tohto kúsku, skôr sa pobaví, než vydesí. Autorom jej textu je už zosnulý bubeník skupiny Jimmy „The Rev“ Sullivan. Okrem toho je v nej aj výrazne počuť Sullivanov hlas, ako sa skvele dopĺňa s M.Shadowsom.

5. Sonata Arctica – Wolf and Raven

K tomuto temnému sviatku plnému nadprirodzena patria aj strašidelné domy. A kto by nebral taký, kde strašia duchovia SONATY ARCTICY? Pesnička z druhého štúdiového albumu fínskej power metalovej kapely teda nesmie v tomto výbere chýbať.

6. Marilyn Manson – This is Halloween

Kto by to bol povedal, že MARILYN MANSON má rád rozprávky! Alebo sa to možno týka iba tých halloweenskych, keďže sa chytil metalovej prerábky skladby ku klasickej rozprávke Tim Burtons The Nightmare Before Christmas. A v Marilynovom podaní znie omnoho desivejšie. Toto je Halloween!

7. Cradle Of Filth – Her Ghost In The Fog

Skladba pochádza z albumu Midian, ktorý skupina vydala v roku 2000 presne na Halloween. Nie je teda žiadnym prekvapením, že sa dostala do tohto výberu. Duchovia si predsa tiež zaslúžia mať svojho zástupcu medzi všetkými príšerami, čo tu máme.

8. Moonspell – Lickanthrope

Červená Čiapočka v lese zle odbočila a dostala sa namiesto k babičke do hostinca. Ale ani tam sa nevyhla vlkom. Narazila na zvlčených MOONSPELL. Avšak nezľakla sa ich a nakoniec z boja vyšla ako víťaz. Video k tejto výbornej skladbe s vlčou tematikou, ktorú túto portugalská kapela dosť obľubuje, vznikol v roku 2012.

9. Rammstein – Du Riechst So Gut

RAMMSTEIN so svojím vlčím klipom v tomto krátkom výbere skončili tesne pod stupienkom víťazov. Hlas Tilla Lindemanna je sám o sebe desivý aj bez klipu s hororovou tematikou. Ale veď nemáme ho radi práve kvôli tomu? Minimálne dámy si však možno od teraz budú dávať pozor, keď pôjdu do lesa, aby náhodou nestretli zlého Tilla… Pardon, vlka.

10. Slipknot – The Negative One

Plamienkom na sviečke tohtoročného Halloweenu je v našom malom výbere jednoznačne niečo, čo je hororové po celý rok. SLIPKNOT totiž nikdy nezostávajú nič dlžní svojim fanúšikom. Ani tentokrát nenechali masky doma v skrini, len k nim ešte, ako tradične, pridali aj zopár ďalších psycho prvkov. Coreyho hlas je pekným doplnkom videa, ktoré vám zamotá hlavu. Alebo minimálne oči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *