TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Gitarista Brian Baják vydal nové inštrumentálne EP „8 Billion Light Years Away“

Slovenský gitarista, skladateľ a multiinštrumentalista Brian Baják, známy svojou komplexnou technickou hrou na elektrickej gitare, testovaním gitarových aparatúr a vybavenia, štúdiovou produkciou a v neposlednom rade dlhoročnou spoluprácou so špičkovým slovenským výrobcom gitár, firmou Sivčák, vydal svoje prvé inštrumentálne EP s názvom „8 Billion Light Years Away“, ktoré obsahuje 6 skladieb. EP vyšlo vo vlastnej produkcii a okrem živého zvuku ozajstných gitarových zosilňovačov a živých bicích účinkuje na EP celkom 5 rôznych bubeníkov.

Brian Baják

Spolupráca s jednými z najlepších bubeníkov, ktorých poznám, je pre mňa veľmi inšpirujúca a posúva celú tvorbu a výsledný zvuk na vyššiu úroveň,“ hovorí Brian Baják. Talentovaní hráči na bicie, ktorých môžete počuť na tomto EP, sú Martin Mikolaj, Adrián Ciel, Christopher Géci, Palo Chodelka Jr. a Otto Greschner.
Krátky album je dostupný na všetkých platformách streamujúcich hudbu, ako aj vo fyzickej podobe na CD, ktoré si možno objednať cez sociálne profily umelca.

Chritopher Géci: „S Brianom sa poznáme od súťaže Sabian Drum Battle 2014… ako bubeník si Briana veľmi vážim a som otvorený každej spolupráci aj do budúcna. Spolupracovali sme na rôznych projektoch… až jedného dna sa mi ozval, či by som nemal záujem nahrať bicie do skladby Interstellar. Skladba ma ako progresívneho bubeníka hneď chytila za srdce. V Brianovi vidím veľký potenciál, skladbu sme stihli nahrať počas coronového obdobia v Žiline a nahratie klipu sa konalo onedlho.

Martin Mikolaj: „S Brianom sa poznáme dva roky a aj napriek tomu, že je medzi nami určitý vekový rozdiel, tešil som sa z možnosti nahrať bicie do dvoch jeho songov. Neváhal som a už o týždeň sme u Briana v štúdiu vytvorili super songy, ktoré dúfam, že budú fanúšikov baviť rovnako ako mňa.

Skladbu Interstellar, ktorá je súčasťou EP a vyšla samostatne aj s videom ešte skôr, si môžete pozrieť tu

Spotify link for “8 Billion Light Years Away”

Napísanie, naštudovanie a nahratie tohto EP z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Brian Baják je slovenský gitarista, producent, skladateľ a spevák. Narodil sa na Slovensku, začal hrať na klavír vo svojich 6 rokoch a pokračoval s týmto nástrojom 9 ročným štúdiom na poli klasickej hudby, čo mu poskytlo silné hudobné základy. Gitare sa začal venovať až neskôr a technicky sa mu podarilo doštudovať mnohé aspekty modernej elektrickej gitary počas jeho života v Londýne. Svoju gitarovú kariéru spojil so slovenskou značkou gitár Sivčák, ktorá od roku 2008 vyrába Brianov podpisový model gitary s označením BW#GS. V súčasnosti pracuje Brian ako hudobný producent a zvukový inžinier a venuje sa vlastnej sólovej tvorbe. Aktuálne spolupracuje so známym českým bubeníkom Milošom Meierom, s ktorým sa občas objavuje aj na pódiu v rámci bebeníckej show „Drumming Syndrome“. V minulosti pôsobil Brian Baják okrem iných aj v kapelách HT, Brainscan, Problem, Baron Blade…

www.brianbajak.com
www.sollerguitars.com
www.facebook.com/BrianBajakPage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *