TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Ensiferum vydali novú skladbu Andromeda

Vydanie nového albumu od fínskych ENSIFERUM sa blíži. Nahrávka sa volá Thalassic a na trh sa dostane 10. júla cez vydavateľstvo Metal Blade Records. Kapela len nedávno vydala zatiaľ posledný singel Andromeda aj s textovým videom.

Skupina si na dátum vydania albumu pripravila veľmi milé prekvapenie v podobe živého vystúpenia v Sonic Pump štúdiu. Zahrajú nové piesne, staré skladby, aj také, ktoré hrávajú len veľmi sporadicky. Súčasťou bude aj online pokec s fanúšikmi. Šou bude k dispozícii 7 dní od vydania.

Thalassic bude v poradí 8. štúdiovým albumom. Basák a vokalista Sami Hinkka vidí album nasledovne: „Myslím si, že sme sa hudobne posunuli o veľký kus dopredu a zároveň sme zapracovali to najlepšie z našich starších nahrávok a soundu. Je veľa poznávacích znakov ENSIFERUM: nádherné folkové melódie, našlapané riffy, práca so zmiešanými vokálmi a skvelé spevavé refrény.“

Nový člen kapely, Pekka Montin (klávesy a čistý vokál), dodal hudbe novú tvár a bol to práve on, kto posunul výsledok na nový level. O orchestrácie sa postaral Mikko P. MustonenLasssi Logren si už tradične vzal na starosti všetky folkové nástroje vo viacerých skladbách.

Album Thalassic je vôbec prvým v katalógu fínskych metalistov, ktorý sa točí okolo jednej témy. Práve názov Thalassic znamená v preklade z gréčtiny „niečo súvisiace s morom alebo vodou“. Hinkka ďalej hovorí: „Začal som čítať viac historických textov, mýty a legendy z celého sveta – proste všetko, čo bolo nejak spojené s témou mora. Aj keď sú všetky texty inšpirované práve týmto, snažil som sa udržať celkovú mentalitu ENSIFERUM v rovnakom duchu, ako v minulosti. Práve Andromeda je jeden z mojich najobľúbenejších songov na albume. Nemôžem zaručiť, že takýto spôsob písania textov bude v kapele aj v budúcnosti, ale aspoň raz sme to skúsili.“

Thalassic zoznam skladieb:

01. Seafarer’s Dream
02. Rum, Women, Victory
03. Andromeda
04. The Defence Of The Sampo
05. Run From The Crushing Tide
06. For Sirens
07. One With The Sea
08. Midsummer Magic
09. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille Lahteva (bonus track)
11. I’ll Stay By Your Side (bonus track)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *