TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Druhý singel Memento Mori od Lamb of God aj s čistými vokálmi

LAMB OF GOD zverejnili druhú skladbu Memento Mori z nového self-titled albumu. Po predchádzajúcej a úvodnej piesni Checkmate ide o druhý singel. Album vyjde 8. mája prostredníctvom vydavateľstva Epic Records. Spevák Randy Blythe aj gitarista Mark Morton poskytli svoje pocity a vysvetlenia k skladbe.

Vzhľadom na koronavírus je Memento Mori pomerne trefne vypusteným songom, nakoľko sa venuje posolstvu nádeje v týchto kritických časoch.

„Celosvetovo sa odohráva nesporné množstvo skutočných a depresívne negatívnych udalostí,“ vysvetľuje Blythe. „Momentálne má každý v hlave globálnu COVID-19 pandémiu. Je to veľmi skutočný problém a spoločnosť musí prijať vhodné opatrenia na ochranu tých, ktorí sú najviac ohrození – starí, slabí a tí so slabšou imunitou. Vskutku ide o veľmi znepokojujúce obdobie, ale v tomto nekompromisne prepojenom čase s nekončiacimi, 24/7 prebiehajúcimi cyklami zvieracích, poburujúcich a kontroverzných titulkov (nehovoriac o neinformovaných a paniku šíriacich lunatikoch, ktorí rozosievajú nepravdy a chaos na sociálnych médiách), je jednoduché stratiť prehľad a zabudnúť, že život ide ďalej a že sa stále dejú aj dobré veci.“

Blythe skladbu napísal mesiace pred vypuknutím kritickej situácie ako pripomienku k tomu, aby ho nepohltila všadeprítomná elektronika – mobily, počítače a televízne obrazovky. Takisto sa postaral aj o videoklip.

Pokiaľ ide o hudobnú stránku, k nej už mal slovo Mark Morton: „Už dlhšie som mal zložené intro a časť po refréne. Snažil som sa tieto časti oddeliť do dvoch rozdielnych skladieb, no nevedel som sa pohnúť z miesta. Problémové bolo najmä intro. S WilliemJoshom Wilburom (producent) sme pracovali na demo verziách v štúdiu, keď som dostal nápad tieto časti spojiť a všetko do seba zapadlo. Bol to moment, kedy som presne vedel, čo robíme a riffy zo mňa vypadli, akoby sa písali samé. Vždy je to šialený pocit, keď sa to stane. Keď Randy intro počul, okamžite mu to pripomenulo SISTERS OF MERCY a odrazil sa od toho.“ Aj kapela LOG bola nútená zrušiť európske turné s KREATOROM.


Použité zdroje:
revolvermag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *