TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Čo by povedala pravda, keby mohla?

Prešovská štvorica White Place má vonku nový singel a video s názvom This Is The Truth Speaking. Po skladbe Extro ide o druhý teaser k avizovanému albumu s názvom In Context.

„This is the Truth Speaking je tým, čo by podľa mňa pravda vravela, ak by mala tú možnosť.“ Hovorí frontman Daniel Jenčo: „Je to skladba o dvoch verziách pravdy. Prvá spočíva v tom, že sa pravda mení podľa kultúry a storočia. Druhou je zas pravda bez akýchkoľvek zmien. Kapela sa pri tomto singli rozdelila na dve frakcie. Zatiaľ čo ja svoje harmónie mením a prispôsobujem, chlapci ostávajú verní jedinému tónu. V podstate som celému zvyšku kapely prikázal hrať dookola jeden tón. Až podozrivo s tým nikto nemal problém.“

Pieseň je jednou z posledných na spomenutom pripravovanom albume, ktoré stihla kapela skomponovať spoločne v skúšobni. Ďalšie pripravované skladby boli kvôli lockdownu tvorené individuálne, preposielaním si partov a skúšaním nových kompozičných techník. Pieseň tak svojím spôsobom uzatvára jednu éru pôsobenia kapely.

Videoklip vznikol už tradičným DIY spôsobom v réžii bratov Jenčovcov. „V podstate sme u môjho druhého brata Aďa nasvietili bielu stenu, zobrali nástroje, natočili to.“ Dodáva Jenčo „Dá sa povedať, že aktuálne obmedzenia pre kultúru podnietili aj výber vizuálu pre skladbu. Najviac ma pri jeho natáčaní mrzelo to, že kvôli zákazu cestovania v klipe nemohla vystúpiť celá kapela, len ja a Majo.“

Okrem Deniela a Maja Jenča sú členmi kapely basák a producent Stano Čorej a bubeník Lukáš Fabian. Skladbu This Is The Truth Speaking je možné vypočuť na všetkých štandardných streamovacích platformách. 

https://www.facebook.com/whiteplaceband
https://www.instagram.com/white_place_band/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *