TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Chris Kontos z Machine Head a živák skladby A Thousand Lies

To boli časy, keď sme sa ešte tešili na koncert MACHINE HEAD na Slovensku. Pred vypuknutím koronavírusovej krízy stihli metalisti z MACHINE HEAD odohrať koncerty v Amerike, z ktorého máme teraz prvotriedny záznam. Ten sa zameriava na bubeníka Chrisa Kontosa a skladbu A Thousand Lies. Koncert sa odohral 21. februára v Oaklande. Šou, s ktorou mala prísť kapela aj k nám, pozostávala s dvoch častí: v prvej hrala dvojica Robb FlynnJared MacEachern po boku nových posíl kapely, v druhej časti bol zase odohraný celý album Burn My Eyes úplne prvýkrát v histórii aj spolu s pôvodným bubeníkom Kontosom a gitaristom Loganom Maderom.

Pre francúzske rádio HEAVY1 sa Flynn vyjadril na adresu nových posíl v kapele: „Nejaký čas sme robili konkurzy a Voggov výstup ma úplne odrovnal. Bolo to tak neuveriteľne presné a prirodzené. Najskôr poslal na skúšku nahrávku piesne Imperium a moja reakcia bola, ‘Pane Bože, ten chlap hrá Imperium lepšie, než to momentálne zvládnem ja’ (smiech). Neuveriteľné. S Mattom to bolo podobné, tak sme ho zavolali, pár vecí vyskúšali a úplne si to zasadil.“

Pre upresnenie: Kontos z MACHINE HEAD odišiel pred vydaním druhého albumu The More Things Change a nahradil ho Dave McClain, ktorý s kapelou pôsobil 23 rokov a nahral s ňou aj jeden z najlepších metalových albumov predminulej dekády, The Blackening. Momentálne McClain obnovil pôsobenie v skupine SACRED REICH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *