TIP REDAKCIE: Hudobné nástroje, zvuková technika a príslušenstvo od TOP značiek

Andreas Kisser o tom, ako ho ovplyvnil Eddie Van Halen

Gitarista kapely SEPULTURA Andreas Kisser sa pre fínsku Kaaos TV vyjadril o nedávno zosnulom Van Halenovi, gitarovom mágovi. Otázka znela, či mal Kisser šancu stretnúť sa s Eddiem za jeho viac ako 30-ročnú kariéru. „Som nesmierne frustrovaný – keď zomrie legenda a ja som nemal šancu sa s ním stretnúť.“

„Som z Brazílie, ako iste viete. V roku 1983 prišiel Van Halen do Brazílie prvýkrát na Diver Down turné. Hrali v mojom meste São Paulo. Bol som mladý a mama ma nenechala ísť na šou. Bol som nesmierne nahnevaný. Veľa mojich kamarátov tam išlo a zažili skvelý večer. Ja som mal šancu vidieť VAN HALENA na MTV Awards v roku 1992, keď to celé otvárali. Hrali Poundcake – urobili zvukovú skúšku a otvorili celú šou pre celý svet. Bolo to fantastické, pretože to bola moja jediná príležitosť vidieť a cítiť a byť v jednej miestnosti ako Edward Van Halen.

Kisser sa rozhovoril aj o tom, aký mal na neho Van Halen dopad: „Uvedomil som si, že VAN HALEN bol nesmiernou súčasťou môjho života. Keď sa stane niečo takéto, začnete si uvedomovať všetko, čo ste urobili ovplyvnený Van Halenom. A tým, ako sa Eddie obliekal. Mojím snom bolo mať rovnaké nohavice ako Van Halen. Neustále som dotieral na mamu, aby mi našla nejaké odevy, ktoré by sa dali použiť na vytvorenie rovnakých nohavíc. Jednoducho všetko – všetky legendy o tom, ako balil ženy, ako sa snažil uvariť struny a ďalšie „fake news“, ktoré chcel robiť každý gitarista (smiech). Všetci sme chceli byť Van Halenom.”

„Inšpirácia a motivácia byť Van Halenom je to, čo chcel každý gitarista. Inak by sme nerobili to, čo robíme.“

Eddie zomrel 6. októbra v Kalifornii na rakovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *